Ελλάδα|06.11.2020 14:23

Κοντοζαμάνης: Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει η πανδημία

Newsroom

«Μόλις το εμβόλιο είναι διαθέσιμο, αυτό θα είναι σημείο καμπής στην πανδημία». Τα παραπάνω ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit 2020, το οποίο διοργανώνει ψηφιακά φέτος λόγω πανδημίας ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ο ίδιος σημείωσε ότι κανένας δεν ξέρει πότε θα τελειώσει η πανδημία, εξέφρασε, ωστόσο, την ευχή αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό, προς όφελος του συστήματος υγείας, της κοινωνίας και της οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά το lockdown, ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι θα δώσει την ευκαιρία να συγκρατηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού, σχολιάζοντας ότι η απόφαση για το lockdown ελήφθη «για να προστατέψουμε το σύστημα υγείας και να διαχειριστούμε την κατάσταση». Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ακόμα ότι τις τελευταίες δέκα ημέρες ο αριθμός των νοσηλευομένων σε απλά κρεβάτια αυξήθηκε κατά 63%, γεγονός που ασκεί μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης, παρουσιάζοντας τις προσπάθειες που γίνονται στον τομέα της υγείας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι από τα 850 τεστ τη μέρα που γίνονταν τον περασμένο Μάρτιο, φτάσαμε τα 25.000 - 30.000 διαγνωστικά τεστ την ημέρα στον πληθυσμό, ενώ χρηματοδοτήθηκε το εθνικό σύστημα υγείας με επιπλέον 300 εκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη των αναγκών και προσλαμβάνεται ανθρώπινο δυναμικό. 

«Είχαμε αρχικό πλάνο για 2.000 προσλήψεις στην αρχή της πανδημίας και έχουμε ξεπεράσει τους 6.800 ανθρώπους προσωπικό στο σύστημα. Επιπροσθέτως περιμένουμε σχεδόν 1.500 μόνιμους γιατρούς στο σύστημα μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς. Έτσι συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε το σύστημα υγείας», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

πανδημίαThessaloniki SummitΒασίλης ΚοντοζαμάνηςΚορονοϊός