Ελλάδα|06.11.2020 19:28

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με χημικά σε διαδήλωση κατά του lockdown

Newsroom

Επεισόδια πριν από λίγο στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ διαδηλωτών κατά του lockdown και αστυνομικών. Η συγκέντρωση έγινε κοντά στον Λευκό Πύργο, μέσω διαδικτυακού καλέσματος, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την νέα επιβολή lockdown.

Αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν επί τόπου προκειμένου να αποτρέψουν τον συνωστισμό πολιτών και την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης.Περίπου 150 με 200 συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν είναι αναγκαίο το δεύτερο lockdown, ούτε και η χρήση μάσκας. Τότε δεκάδες αστυνομικοί και διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν τους διαδηλωτές, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν φορούσαν μάσκες, προκειμένου να διαλύσουν τη συγκέντρωση και να επιβάλουν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος. Εκεί σημειώθηκε η πρώτη ένταση με πολίτες που δεν φορούσαν μάσκα, οι οποίοι ζητούσαν εξηγήσεις

Διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και μπογιές προς τους αστυνομικούς και εκείνοι απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Λίγο λεπτά μετά τις 19:00 το συγκεντρωμένο πλήθος διασκορπίστηκε και τα πνεύματα ηρέμησαν.

lockdownδιαδήλωσηεπεισόδιαΘεσσαλονίκη