Ελλάδα|07.11.2020 11:23

Lockdown: Αδεια πόλη η Αθήνα - Ελεγχοι και απολυμάνσεις παντού

Newsroom

Ερημη πόλη είναι η Αθήνα από το πρωί του Σαββάτου λόγω του lockdown και της πανδημίας του κορονοϊού. Οι εικόνες αυτές, φυσικά, δεν είναι πρωτόγνωρες για τους Αθηναίους, αφού κληθήκαμε όλοι να τις ζήσουμε και τον Μάρτιο στο πρώτο lockdown όταν ξέσπασε ουσιαστικά η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας. 

Το κέντρο της πρωτεύουσας, όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες του πρακτορείου Eurokinssi, είναι κυριολεκτικά άδειο. Στην πλατεία Συντάγματος, δεν υπάρχει κυριολεκτικά ψυχή. Το Μοναστηράκι, επίσης, έχει ερημώσει και μόνο συνεργεία πραγματοποιούν απολυμάνσεις για τον κορονοϊό. Οι δρόμοι στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι σχεδόν άδειοι με την παρουσία, ωστόσο, της Αστυνομίας να είναι εμφανής καθώς διεξάγονται έλεγχοι προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν παραβάτες και αν εντοπιστούν τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν θα είναι ιδιαίτερα «τσουχτερά», καθώς, όπως έκανε σαφές και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αυτά έχουν διπλασιαστεί. 

Αυτή αναμένεται να είναι η εικόνα έως και τις 30 Νοεμβρίου, που θα διαρκέσει το lockdown. Πάντως, για να επαναλειτουργήσει η χώρα θα πρέπει τα κρούσματα να μειωθούν αρκετά, καθώς - κάτι που έχουν τονίσει και οι λοιμωξιολόγοι - υπάρχει ο κίνδυνος το lockdown να παραταθεί. 

(copyright: Eurokinssi)
(copyright: Eurokinissi)

(copyright: Eurokinissi)
(copyright: Eurokinissi)
(copyright: Eurokinissi)

ΑττικήαστυνομίαΚορονοϊόςlockdown