Ελλάδα|10.11.2020 22:08

Αλβέρτος Μπουρλά της Pfizer: Να φοράτε μάσκες - Να ακολουθείτε τις οδηγίες των ειδικών

Newsroom

Ενα μόλις 24ωρο μετά την ανακοίνωση ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που παρασκεύασαν οι εταιρείες Pfizer και Biontech ο επικεφαλής της εταιρείας, ο Ελληνας CEO, Αλβέρτος Μπουρλά, στέλνει το δικό του μήνυμα για τη μάχη με την πανδημία του κορονοϊού, η οποία «θερίζει» διεθνώς. 

Ο Αλβέρτος Μπουρλά της Pfizer, που ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο της εταιρείας του είναι κατά 90% αποτελεσματικό, έστειλε το δικό του μήνυμα στο Τwitter: «Το εμβόλιο για τον κορονοϊό, εάν εγκριθεί, θα είναι ένα σημαντικό μέρος των παγκόσμιων, εθνικών και κρατικών προγραμμάτων πρόληψης, αλλά όχι το μόνο. Όλοι πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας και των τοπικών αρχών υγείας -και θυμηθείτε να φοράτε τις μάσκες σας».

T

Το μήνυμα του Αλβέρτου Μπουρλά έρχεται σε συνέχεια των θετικών μηνυμάτων των Ευρωπαίων για το εμβόλιο και σε συνέχεια της επικοινωνίας που είχε ο επικεφαλής της Pfizer με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

Τι συζήτησαν Αλβέρτος Μπουρλά της Pfizer και Κυριάκος Μητσοτάκης

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Έλληνα διευθύνοντα σύμβουλο της PfizerΆλβερτο Μπουρλά, μετά τις ιστορικές ανακοινώσεις της εταιρείας Pfizer για την παρασκευή εμβολίου για τον κορονοϊό. Ο ελληνικής καταγωγής CEO της εταιρείας PfizerΑλβέρτος Μπουρλά, βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας διότι, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία που ο ίδιος διοικεί, ανέπτυξε, από κοινού με τη γερμανική εταιρεία BioNTech ένα εμβόλιο, το οποίο φαίνεται να έχει πάνω από 90% αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

O πρωθυπουργός συνεχάρη τον Δρ.  Μπουρλά για την ιστορική επιτυχία της ανακάλυψης του εμβολίου που παρασκεύασε η Pfizer, για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια του εμβολίου.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τρίτης 10 Νοεμβρίου η η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανακοίνωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφώνησε με τις εταιρείες Pfizer και BioNTech για την παραγωγή 300 εκατ. δόσεων του εμβολίου. «Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο είναι η καλύτερη μας ευκαιρία να νικήσουμε τον κορονοϊό και να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή. Τους τελευταίους μήνες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται ακούραστα για να εξασφαλίσει δόσεις πιθανών εμβολίων», τόνισε η ίδια.

Η συνάντηση του Αλβέρτου Μπουρλά με τον Κυριάκο

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Αλβέρτο Μπουρλά. «Ένας Έλληνας που βρίσκεται στη διεθνή πρωτοπορία της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας», σημείωνε στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει, μάλιστα, ότι στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Αλβέρτο Μπουρλά μίλησε «για τη μεγάλη επένδυση της εταιρείας στη γενέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη. Ένα από τα έξι κέντρα ψηφιακών ερευνών της Pfizer στον κόσμο, που μέχρι το τέλος του χρόνου θα απασχολεί 200 επιστήμονες της χώρας μας. Κυρίως, όμως, άκουσα από τον κ. Μπουρλά τα καλά νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Αλβέρτος ΜπουρλάεμβόλιοPFIZERΚορονοϊός