Ελλάδα|01.01.2019 14:39

Θεσσαλονίκη: «Η χρυσή εποχή του Airbnb πλησιάζει στο τέλος της»

Τίμος Φακαλής

Σταδιακό κορεσμό της Airbnb και των λοιπών ψηφιακών βραχυχρόνιων μισθώσεων προβλέπει για το 2019 στη Θεσσαλονίκη ο αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων και Τουρισμού Σπύρος Πέγκας, προσθέτοντας ότι αναμένεται μέσα στην χρονιά μια εξισορρόπηση στην αγορά.

«Η αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων θα παύσει να φέρνει σημαντικά έσοδα για όλους και θα υπάρξει στροφή στις μακροχρόνιες μισθώσεις», δήλωσε την Πρωτοχρονιά ο κ. Πέγκας. 

Καταγράφοντας τις προβλέψεις του για την τουριστική εξέλιξη της Θεσσαλονίκης το 2019 τονίζει ότι θα υπάρξει σταθερότητα στα νούμερα επισκεψιμότητας και πληρότητας της πόλης, η οποία θα οφείλεται σε 4 κυρίως παράγοντες.

Πιο συγκεκριμένα όπως εξηγεί αυτή θα οφείλεται στη λόγω εκλογών έλλειψη κινήσεων και παρουσίας τοπικών φορέων στο εξωτερικό, στην αίσθηση ικανοποίησης των παραδοσιακών ξενοδόχων σε ότι αφορά τις επιδόσεις τους, στην απουσία σημαντικών διεθνών ή σημαντικών γεγονότων στην πόλη και στη διεθνή αναμονή για το Σκοπιανό/Μακεδονικό.

Παράλληλα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο θα συνεχιστούν οι αγορές και μισθώσεις ακινήτων από επιχειρηματίες, εταιρείες και funds του εξωτερικού για την έγκαιρη τοποθέτηση (positioning) και προετοιμασία για την επόμενη φάση της τουριστικής ανάκαμψης της Θεσσαλονίκης

"Η επεξεργασία και διαμόρφωση ενός νέου αφηγήματος (story telling) για την πόλη ως τουριστικό προορισμό μετά τη σχεδόν δεκαετή ωρίμανση του πολυ-πολιτισμικού αφηγήματος αποτελεί μεταξύ άλλων βασικό ζητούμενο για την πόλη" κατέληξε ο κ. Πέγκας.