Ελλάδα|13.11.2020 18:05

Κορονοϊός: «Λουκέτο» από Δευτέρα στα δημοτικά σχολεία - Τι θα γίνει με παιδικούς και βρεφονηπιακούς

Newsroom

Ειλημμένη φαίνεται να είναι η απόφαση για να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία από τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου. Μετά το μαύρο ρεκόρ θανάτων, διασωληνωμένων και κρουσμάτων κορονοϊού η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κλείσει τα δημοτικά σχολεία, με την απόφαση να ανακοινώνεται το Σάββατο εκτάκτως από την υπουργό Παιδειας, Νίκη Κεραμέως. 

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη τηλεδιάσκεψη και στο τραπέζι έχει πέσει να κλείσουν τόσο οι παιδικοί όσο και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει απόφαση για το αν από Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου, θα μπει «λουκέτο» και σε παιδικούς και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ωστόσο εκτιμάται ότι από τη στιγμή που θα κλείσουν τα δημοτικά σχολεία, αυτό θα φέρει και κλείσιμο σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πολλά σχολεία στην Αττική έχουν αποστείλει μηνύματα στους γονείς - κηδεμόνες έτσι ώστε να εγγράψουν τα παιδιά τους, μαθητές του δημοτικού, στην ηλεκτρονική εκπαίδευση. Τα e-class, η τηλεκπαίδευση δηλαδή, αναμένεται να ισχύσει και για τα δημοτικά σχολεία τα οποία κατά πληροφορίες θα υπαχθούν στο καθεστώς των υπολοίπων βαθμίδων α'βαθμιας και β'βαθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που εστάλη σε γονείς από δημοτικό σχολείο σε κεντρικό δήμο της Αθήνας όπου αναφέρει: «Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες, Παρακαλώ πολύ σας ενημερώνουμε ότι μπαίνοντας στον παρακάτω σύνδεσμο του ΠΣΔ https://register.sch.gr/students/ μπορείτε να προβείτε στην εγγραφή μαθητή/ήτριας (σε περίπτωση που δεν έχετε προβεί ήδη), ούτως ώστε - σε περίπτωση που χρειαστεί - να γίνουν μέλη των ψηφιακών τμημάτων (π. χ. e-class) από τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς».

Νίκος ΧαρδαλιάςΚορονοϊόςδημοτικά σχολείαΝίκη Κεραμέωςβρεφονηπιακοί σταθμοίπαιδικοί σταθμοί