Ελλάδα|14.11.2020 12:22

Live streaming: Ανακοινώσεις από την Κεραμέως για τα κλειστά δημοτικά σχολεία

Newsroom

Ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμώνΣύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, η σχετική συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας, παρουσία της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο κύβος για το κλείσιμο όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στη χώρα, ερρίφθη οριστικά χθες το βράδυ, όταν και συνεδρίασε η επιτροπή λοιμωξιολόγων που αποφάσισε να εισηγηθεί το lockdown σε όλα τα σχολεία, πανελλαδικά, παρότι υπήρξαν και «φωνές» που ήταν αντίθετες και ζητούσαν κλείσιμο των δημοτικών σχολείων μόνο στη Θεσσαλονίκη που παρουσιάζει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και διασπορά του κορονοϊού.

Παρ' όλα αυτά, η πλειοψηφία εισακούστηκε και η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση. Ετσι, από τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου όλα τα σχολεία της χώρας κλείνουν μέχρι νεοτέρας...

Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή (13/11) κοινή συνέντευξη Τύπου της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, αναβλήθηκε και όπως ανακοινώθηκε από τον συντονιστή της συνέντευξης Τύπου οι ανακοινώσεις της Νίκης Κεραμέως αναβάλλονται για το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου, επειδή την ώρα της ενημέρωσης για τον κορονοϊό οι λοιμωξιολόγοι δεν είχαν τελειώσει την σύσκεψη που είχαν για τα νέα μέτρα, με αφορμή την έξαρση της πανδημίας τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε όλη τη χώρα.

Νίκη Κεραμέωςlockdownδημοτικά σχολείακλειστά σχολεία