Ελλάδα|15.11.2020 11:20

Καιρός: Τσουχτερό κρύο σε Αττική και Θεσσαλονίκη - Ερχεται κακοκαιρία από βδομάδα

Newsroom

Με τσουχτερό κρύο «ξύπνησε» το πρωί της Κυριακής τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη. Ο υδράργυρος αργά το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται να ανέβει και να αγγίξει τους 18-19 Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο θα φτάσει τους 17, αντίστοιχα. Το βράδυ της Κυριακής θα ξαναπέσει η θερμοκρασία και από Δευτέρα μπαίνουμε σε μια παγωμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μανουσάκη η μέρα θα κυλήσει με ήπιες συνθήκες παρά το πρωινό τσουχτερό κρύο, αλλά από την Τρίτη κι έπειτα το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει άρδην και θα γίνει άκρως χειμερινό με βροχές, καταιγίδες και πολύ κρύο.

Για σήμερα, Κυριακή, στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη αναμένουμε συννεφιά και λίγες πρόσκαιρες βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα παραμένει ήπιος καιρός με ηλιοφάνεια. Στο Ιόνιο αλλά και στο Αιγαίο οι άνεμοι παραμένουν από βόρειες διευθύνσεις και τις μεγαλύτερες εντάσεις τις περιμένουμε στα κεντρικά και νότια τμήματα του Αιγαίου κοντά στα 5 με 6 μποφόρ και προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο ακόμη και στα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα φτάσει αργά το μεσημέρι τους 18ο C και νοτιότερα τους  20ο C βαθμούς κελσίου και τοπικά ακόμη και τους 22ο C

Για την περιοχή της Αττικής η μέρα ξεκινάει με λίγες τοπικές συννεφιές που είναι, κυρίως, γύρω από την Πάρνηθα και την Πεντέλη. Οπότε δεν αποκλείεται να σημειωθούν και λίγες πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι τόσο μέσα στο Σαρωνικό όσο και στο νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με νότιες εντάσεις και η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι θα προσεγγίσει στο κέντρο της πόλης τους 18ο -19οC.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε τοπικές συννεφιές και δεν αποκλείεται να σημειωθούν και λίγες τοπικές βροχές στα νότια θαλάσσια τμήματα. Βοριάδες και εδώ οι άνεμοι χωρίς να προβληματίζουν εντάσεως 4-5 μποφόρ. Από βδομάδα αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και η κακοκαιρία θα συνεχιστεί για αρκετές μέρες.

ΘεσσαλονίκηκαιρόςΑττικήΚλέαρχος Μαρουσάκης