Πρωτοχρονιά 2019: Μια βασιλόπιτα για το Γκίνες στο Περιστέρι (vid)
NewsroomΗ Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων και ο Δήμος Περιστερίου σε μια μοναδική γιορτή δημιούργησαν τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα, στις 30 Δεκεμβρίου 2018, στην πλατεία Δημαρχείου - σταθμός Μετρό "Περιστέρι".
Η βασιλόπιτα ξεπέρασε τα 240 τετραγωνικά μέτρα και τους 3,5 τόνους βάρος και δημιουργήθηκε από 30 και πλέον βιοτεχνικά αρτοποιεία (φούρνοι της γειτονιάς). Έμπειροι αρτοποιοί ανέλαβαν τη δημιουργία της, η οποία ξεκίνησε να δημιουργείται από νωρίς το πρωί.
Στη βασιλόπιτα τοποθετήθηκαν 200 φλουριά τα οποία θα αντιστοιχούσαν σε ανάλογα δώρα. Η πίτα κόπηκε το απόγευμα από το Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, παρουσία χιλιάδων πολιτών από το Περιστέρι και όλη την Αττική, που βέβαια ο καθένας πήρε και από ένα κομμάτι Βασιλόπιτα.
Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας ήταν: 1.200 kg Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής, 600 kg Μαργαρίνη λευκή, 470 kg Ζάχαρη, 440 kg γιαούρτι, 160 kg άχνη, 60 kg μπέικιν Πάουντερ, 470 αυγά, 750 πορτοκάλια, 40 kg ηλιέλαιο, 60 kg κονιάκ, 1,5 κουτί βανίλια.
- Στη δικαστική αίθουσα για τα Τέμπη: Η πρώτη «ρωγμή» με τις αποζημιώσεις και τι σημαίνει για τη δίκη που ξεκινά σήμερα
- Έρχεται το ακριβότερο Πάσχα των τελευταίων χρόνων - «Κατά 20% υψηλότερες οι τιμές όλων των προϊόντων»
- Στον «πάγο» 8.000 μοτοσικλέτες μετά το μπλόκο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον διαγωνισμό για τις πινακίδες
- Η Αττική στον πυρήνα της κακοκαιρίας Erminio: Η σύγκλιση των ανέμων και η πανσέληνος ανεβάζουν την επικινδυνότητα