Ελλάδα|18.11.2020 14:39

Καπανδρίτι: Ανατίναξαν το ίδιο ΑΤΜ για δεύτερη φορά σε έξι μήνες

Newsroom

Επίθεση σε ΑΤΜ τράπεζας που βρισκόταν στην πρόσοψη καταστήματος εστίασης στο κέντρο του Καπανδριτίου έκαναν άγνωστοι τα ξημερώματα της Τετάρτης, 18 Νοεμβρίου. Η επίθεση έγινε με εκρηκτική ύλη στις 5 τα ξημερώματα αναστατώνοντας όλη την περιοχή. Οι κινήσεις των δραστών ήταν επαγγελματικές, καθώς έδρασαν μέσα σε λίγα λεπτά καταστρέφοντας το ATM. Aπό την έκρηξη καταστράφηκε η μία από τις τρεις κασέτες των χρημάτων ενώ αφαιρέθηκαν οι άλλες δύο με άγνωστο ποσό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το οπτικό υλικό που υπάρχει δείχνει τέσσερα νεαρά άτομα να επιχειρούν και να χρησιμοποιούν ένα μαύρο αυτοκίνητο.

«Η δεύτερη επίθεση σε έξι μήνες»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Γ.Σ., είναι η δεύτερη φορά που δέχεται επίθεση το ΑΤΜ στο κατάστημα του: «Η πρώτη επίθεση έγινε πριν από έξι μήνες στο μηχάνημα της Τράπεζας Πειραιώς. Τώρα χτύπησαν το ΑΤΜ της Alpha. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη στην περιοχή μας από τότε που έφυγε το αστυνομικό τμήμα στην περιοχή μας. Φυσικά, δεν πρόκειται να ξαναβάλω μηχάνημα στην επιχείρηση».

Το κατεστραμένο κατάστημα όπου βρίσκονταν το ΑΤΜ / Φωτογραφία ethnos.gr

«Από το 2017 έχουμε γίνει φαρ ουέστ»

Κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν στο ethnos.gr πως η κατάσταση στο Καπανδρίτι και τις γύρω περιοχές είναι εκτός ελέγχου και σχεδόν κάθε μέρα υπάρχει μία ληστεία σε σπίτι ή επιχείρηση: «Από το 2017 που έφυγε το αστυνομικό τμήμα η περιοχή μας έχει μείνει στο έλεος των κακοποιών. Υποβαθμίζεται συνεχώς. Σήμερα ανατίναξαν το ΑΤΜ της Alpha. Θα φύγει και αυτή η τράπεζα όπως έφυγαν και οι προηγούμενες. Ξέρουμε πως και ο Δήμος Ωρωπού ζητεί την επιστροφή του Αστυνομικού Τμήματος στην περιοχή μας αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κάτι. Δεν υπάρχει σπίτι που να μην το έχουν ανοίξει. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί και ζούμε μέσα στο φόβο και στην ανασφάλεια».

Καπανδρίτι