Θεσσαλονίκη: Εικόνες από τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση
Ρωμανός ΚοντογιαννίδηςΟλοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη και η στρατιωτική. Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μαζί με τον Ιταλό ομόλογό του, Σέρτζιο Ματαρέλα, ο Πάνος Καμμένος, καθώς και οι Φώφη Γεννηματά, Βασίλης Λεβέντης, Μάρκος Μπόλαρης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Γιάννης Αμανατίδης, Κώστας Ζουράρις, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη. Επίσης, στην παρέλαση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
Νωρίτερα, ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Σέρτζιο Ματαρέλα κατέθεσαν από κοινού στεφάνι στο 3ο Σώμα Στρατού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας σκοπεύει να ζητήσει «συγγνώμη» για τον πόλεμο του '40 ενάντια στην Ελλάδα από το φασιστικό καθεστώς Μουσολίνι, κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά σε ανώτατο αξιωματικό επίπεδο.
Σε αρκετή απόσταση από τους επισήμους, βρίσκονται συγκεντρωμένοι πολίτες που διαμαρτύρονται για τη Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να προσεγγίσουν την εξέδρα της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας, αφού έχουν περιοριστεί από τις αστυνομικές Αρχές.
- Τραγική κατάληξη: Νεκρός ο 25χρονος Γιώργος που είχε εξαφανιστεί από το Μαρούσι
- Σπάνιο βίντεο από τον Αμαζόνιο: Η πρώτη καταγραφή φυλής με ακόντια και τόξα - «Σκεφτόμουν από που θα έρθει το βέλος»
- Πώς Κινέζοι «τρύπωσαν» σε κινητά στην Αττική: Το μίνι εργαστήριο απάτης που έστησαν και η μέθοδος «SMS Blaster Attack»
- Μαρινάκης στο OPEN: Ο Ανεστίδης δεν είναι πλέον ενεργό μέλος της ΝΔ - Φασίζουσα ενέργεια τα μπλόκα με τρακτέρ