Ελλάδα|18.11.2020 18:56

Κορονοϊός: Live η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

Newsroom

Πάνω από 3.000 είναι τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τετάρτης. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν 3.209 κρούσματα, ενώ οι συμπολίτες μας που κατέληξαν σε 24 ώρες από τον κορονοϊό είναι 60. Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε νέο ρεκόρ διασωληνωμένων (480).

Στο μεταξύ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας παρουσίασε όλο το σχέδιο για τους εμβολιασμούς με φόντο τον κορονοϊό. Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, στην Ευρώπη θα φτάσουν 1,1 δισ. δόσεις του εμβολίου και θα μοιραστούν κατά αναλογία σε όλες της χώρες της Ευρώπης.

Σε ολόκληρη τη χώρα με βάση τον σχεδιασμό θα υπάρχουν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα. Αυτά θα μπορέσουν να εμβολιάσουν 2.117.440 πολίτες το μήνα. Μάλιστα έχει υπολογισθεί ότι οι πολίτες θα χρειάζονται δέκα λεπτά για να εμβολιαστούν. Όπως πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας, οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν είναι οι υγειονομικοί και θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες και όλοι οι υπόλοιποι.

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται ο εμβολιασμός, ο γ.γ πρωτοβάθμια φροντίδας υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, επιμελήθηκε σχέδιο με βάση το οποίο, οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό είτε με sms είτε τηλεφωνικά είτε και μέσα από το διαδίκτυο.

Κορονοϊόςκρούσματα