Ελλάδα|19.11.2020 23:17

Κορονοϊός: Στα δύσκολα η Ελλάδα συσπειρώνεται - Οι εθελόντριες νοσηλεύτριες στη μάχη με τον ιό

Newsroom

Στο πλευρό των συναδέλφων τους της Θεσσαλονίκης βρίσκονται ήδη οι δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη που έσπευσαν εθελοντικά να βοηθήσουν στη μάχη με τον κορονοϊό. Και δεν είναι οι μόνες καθώς τον δρόμο για τα νοσοκομεία της πόλης παίρνουν υγειονομικοί κι από άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γεωργίας Λαγού για το Open, το βράδυ της Τετάρτης έφτασαν στη Θεσσαλονίκη και την Πέμπτη το πρωί έπιασαν κατευθείαν δουλειά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο οι δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη. «Θεωρήσαμε καθήκον μας να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας», «υπάρχει αλληλεγγύη, μεταξύ μας το νοσηλευτικό προσωπικό καταλαβαινόμαστε» , λένε στην κάμερα του Open. Kαι δεν είναι οι μοναδικές. Η αλληλεγγύη προς τα νοσοκομεία που δοκιμάζονται περισσότερο αυτή τη στιγμή έχει μετατραπεί σε «τσουνάμι» με γιατρούς και νοσηλευτές να ετοιμάζονται για τη Θεσσαλονίκη από κάθε μεριά της χώρας.

«Δεν υπάρχει ηρωισμός. Υπάρχει μόνο για εμένα ο άνθρωπος. Δεν αποφασίσαμε, όλα έγιναν με μια ματιά. Απλά κοιταχτήκαμε και είμαστε παρούσες» λέει η νοσηλεύτρια Γεωργία Λάμπου. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Γιαπρακά, τουλάχιστον 20 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες από τα όρια της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον προκειμένου να βρεθούν στη Θεσσαλονίκη και να βοηθήσουν στη μάχη με τον κορονοϊό.  Από το Άργος και τα Ιωάννινα και από την Κρήτη μέχρι την Κέρκυρα, υγειονομικοί αφήνουν πίσω οικογένειες και φίλους και με αυταπάρνηση ετοιμάζονται για τα νοσοκομεία μιας πόλης που «βράζει».

Οι επαγγελματίες της υγείας όμως, συχνά δεν βγαίνουν αλώβητοι. Ο Αντώνης Στοΐτσας, διευθυντής στο Κέντρο Υγείας Μαδύτου δίνει εδώ και 22 ημέρες την δική του μάχη με τον κορονοϊό και όσα λέει στο Open μέσα από το ΑΧΕΠΑ συγκλονίζουν. «Τραγικές στιγμές, να έχεις παραισθήσεις, να μην επαρκεί ο αέρας και τελευταία στιγμή να γυρίζει η κατάσταση με έναν μαγικό τρόπο, αντέδρασε ο οργανισμός και σώθηκα», σημειώνει. Ο ίδιος αδημονεί να βρει ξανά τις δυνάμεις του για να συνεχίσει στο πλευρό των συναδέλφων του.

νοσηλεύτριαΘεσσαλονίκηνοσοκομείαΚορονοϊός