Ελλάδα|21.11.2020 16:51
Κορονοϊός: Πρόστιμα ύψους 151.500 ευρώ και 1.317 παραβάτες σε μία ημέρα
NewsroomΜία ακόμα ημέρα σαρωτικών ελέγχων για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού με τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ,) να διενεργούν την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, συνολικά 57.551 ελέγχους και να καταγράφουν 1.317 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.
Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 151.500 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μία μία επιχείρηση. Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων με 56.944.
Α. Κυριότερες παραβάσεις:
- Μη χρήση μάσκας
- Μη νόμιμη μετακίνηση (πεζοί και οχήματα)
- Μη τήρηση ειδικών όρων λειτουργίας επιχειρήσεων
Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:
- Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε εννέα (9) συλλήψεις για μη τήρηση του ωραρίου λειτουργίας
- Στην Περιφέρεια Αττικής επιβλήθηκε κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε επιχείρηση που είχε υπερβεί τον επιτρεπόμενο αριθμό εξυπηρετούμενων πελατών.
Διαβάστε ακόμη
- «Πανστρατιά» στα μπλόκα των αγροτών: Προς νέα κλιμάκωση μετά τη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα
- Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Ελλάδα: «Κόκκινη κάρτα» στις διαδικασίες αεροναυτιλίας
- Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο: 18 παιδιά σε 11 οικογένειες στην Ελλάδα - Το ένα νοσεί
- Το ΝΑΤΟ πάει Ροβανιέμι: Χριστούγεννα δίπλα σε στρατιώτες κάνουν οι τουρίστες στο χωριό του Άι Βασίλη