Ελλάδα|02.01.2019 14:37

Αφίσες με ευχές στα... ελληνικά κατέκλυσαν την Αδριανούπολη!

Τίμος Φακαλής

Με ευχές για το νέο έτος στα… ελληνικά καλωσορίζει τους τουρίστες ο δήμαρχος Αδριανούπολης  Ρετσέπ Γκιουρκάν. 

«Το 2019 να φέρει την ειρήνη και ευτυχία στον κόσμο. Χρόνια πολλά» γράφουν κρεμασμένες αφίσες σε τοίχους και παράθυρα καταστημάτων της Αδριανούπολης αλλά και μπάνερ στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της τουρκικής πόλης. 

Ολοένα και περισσότεροι τουρίστες από την Βόρεια Ελλάδα επισκέπτονται το τελευταίο διάστημα τα παζάρια της Αδριανούπολης.  «Τους τελευταίους έξι μήνες η κίνηση έχει ανέβει. Δεκαπέντε τουριστικά λεωφορεία πήγαν μόνο τον τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στην Αδριανούπολη ενώ άλλα 50 κατευθύνθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

Αυξημένες είναι οι προκρατήσεις και για τις μέρες των Θεοφανίων» είπε στο ethnos.gr o ταξιδιωτικός πράκτορας Δημήτρης Καζάζης.  

«Έχουμε ετοιμάσει εορταστικές αφίσες για το νέο Έτος για να ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες από τις γειτονικές χώρες να έρχονται πιο συχνά και να αισθάνονται πιο άνετα με τους καταστηματάρχες και τους επιχειρηματίες εδώ. Οι αφίσες αυτές εκδόθηκαν στα βουλγαρικά και τα ελληνικά καθώς και στα τουρκικά . Η ιστορία της Αδριανούπολης έχει πολλά κοινά σημεία με τους γείτονές μας. Κατά τη διάρκεια της οθωμανικής εποχής πριν από έναν αιώνα, η καθημερινή ζωή στην πόλη ήταν πολύγλωσση, πολυπολιτισμική και πολυθρησκευτική» ανέφερε ο δήμαρχος της Αδριανούπολης, προσθέτοντας ότι τα  σύνορα δεν πρέπει να εμποδίζουν τη φιλία και το εμπόριο.

Η υποτίμηση της αξίας της τουρκικής λιρέτας έναντι του ευρώ και του δολαρίου κατά περίπου 30% από τις αρχές του 2018  έχει βοηθήσει στην αύξηση του αριθμού επισκεπτών από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία 

Ενδεικτικό, επίσης, είναι ότι οι καταστηματάρχες παρακολουθούν μαθήματα ελληνικών και βουλγάρικων  για να εξυπηρετούν καλύτερα τους τουρίστες. Παράλληλα τα παζάρια και τα εμπορικά κέντρα έχουν επανασχεδιαστεί προκείμενου να καλύπτουν τις απαιτήσεις των Ελλήνων και των Βούλγαρων τουριστών.

«Η Αδριανούπολη είναι ένας παράδεισος αγορών για Έλληνες και Βούλγαρους τουρίστες. Θέλουμε να διατηρήσουμε αυτό το αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα» υπογράμμισε ο υπεύθυνος του τομέα τουρισμού της τουρκικής πόλης Μπουλέντ Μπακιογλου

ΤουρκίατουρίστεςΑδριανούπολη