Κορονοϊός: Έλληνες μειονοτικοί από την Αλβανία μεταφέρονται στο νοσοκομείο Ιωαννίνων
NewsroomΤρεις Έλληνες μειονοτικοί από την Αλβανία, οι οποίοι νοσούν σοβαρά από κορονοϊό, έφτασαν με ασθενοφόρα, μέσω της Κακαβιάς, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η μεταφορά έγινε στο πλαίσιο του «πράσινου φωτός» που έδωσε η ελληνική Πολιτεία, για την νοσηλεία των Ελλήνων μειονοτικών της Αλβανίας, που νοσούν βαρέως από κορονοϊό.
Εκ των τριών μειονοτικών ένας ασθενής σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση προέρχεται από την περιοχή της Χειμάρρας, ο δεύτερος είναι δάσκαλος από τη Λιβαδειά και παρουσιάζει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ο τρίτος είναι γιατρός από την Δερβιτσάνη. Οι διακομιδές μειονοτικών στα ελληνικά νοσοκομεία κρίθηκαν απαραίτητες, αφού το υγειονομικό σύστημα στην Αλβανία, και ειδικά στις περιοχές της εθνικής ελληνικής μειονότητας, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
- Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι δικαιούνται τα 150 ευρώ ανά τέκνο
- «Κυκλοφορούσαν γυμνά στον δρόμο»: Φρικιαστικές αποκαλύψεις στους Αγίους Αναργύρους - Μέσα σε σκουπίδια ζούσαν τα 3 παιδιά
- Επιδείνωση μέχρι τέλη Μαΐου με βροχές και καταιγίδες - Η ανάρτηση Κολυδά
- Τροχαίο στη Ρόδο: Μαμά και κόρη τα θύματα του δυστυχήματος - Πώς προκλήθηκε η μοιραία σύγκρουση