Ελλάδα|02.01.2019 20:34

Βγαίνει σε πλειστηριασμό η ταινιοθήκη και το σήμα του MEGA

Χρήστος Ιερείδης

Σε ειδική εκκαθάριση τέθηκε η Τηλέτυπος Α.Ε. με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο εξέδωσε χθές απόφαση (10/2019)- ήταν δηλαδή στις πρώτες του νέου έτους- με την οποία έκανε δεκτό το αίτημα των τραπεζών να τεθεί η μητρική εταιρεία του Mega Channel σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. Ειδική διαχειρίστρια για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Mega, ορίστηκε η κ. Ευδοκία Παπανδρέου, σύμφωνα με νομικούς και οικονομικούς κύκλους. Δόθηκε, εξάλλου, εντολή- σημείωναν νομικές πηγές- να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία διαχείρισης του ενεργητικού που θα δημοπρατηθεί. Η φάση αυτή της ειδικής εκκαθάρισης, εξηγούσαν οι ίδιες νομικές πηγές, αποτελείται από την  καταγραφή των διαφόρων στοιχείων του εκπλειστηριάσματος, την κατάρτιση του σχετικού πίνακα, την διενέργεια πλειστηριασμού.

Χρονικός προσδιορισμός με ακρίβεια για τα στάδια της ειδικής εκκαθάρισης είναι παρακινδυνευμένο να γίνει, υποστήριζαν χθες το μεσημέρι νομικοί κύκλοι, ακριβώς διότι κάθε στάδιο της εκποίησης περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας δεν είναι απλή υπόθεση. Ωστόσο εκφραζόταν συγκρατημένη εκτίμηση ότι σε εύλογα σύντομο χρονικό διάστημα θα κοινοποιηθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος για διενέργεια πλειοδοτικής διαδικασίας των περιουσιακών στοιχείων του Mega, μεταξύ των οποίων η- περίφημη και πολυπόθητη- ταινιοθήκη του, το εμπορικό σήμα και ένα ακίνητο.

Oι πιέσεις για επίσπευση διαδικασιών δημοπρασίας έχουν ασκηθεί, όπως λέγεται, και ενόψει της- καταρχήν- διαδικτυακής λειτουργίας καναλιού από την Alter Ego, η οποία, υπενθυμίζεται στις αρχές Οκτωβρίου 2018 εκδήλωσε -έμπρακτο- ενδιαφέρον για άδεια εθνικής εμβέλειας (τη μια από τις δύο που είναι προς διάθεση) καταθέτοντας την εγγυητική επιστολή (των 3,5 εκατ. ευρώ) που ορίζει ο νόμος.

ταινιοθήκηMEGAΤηλέτυπος