Ελλάδα|27.11.2020 15:25

Νοσοκομείο Δράμας: Στην ίδια κλινική ασθενείς με κορονοϊό και χωρίς Covid-19

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Οποιοσδήποτε χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την περίθαλψη ασθενών με κορονοϊό επιστρατεύεται στο Νοσοκομείο της Δράμας, με αποτέλεσμα άτομα με covid-19 να νοσηλεύονται στην ίδια κλινική, αλλά σε διαφορετικούς θαλάμους, με πάσχοντες από άλλες ασθένειες.

Την ίδια στιγμή, ασθενείς με κορονοϊό μεταφέρονται από τους ίδιους διαδρόμους και τα ίδια ασανσέρ με τους υπόλοιπους, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιο ζήτημα περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού. Μάλιστα, ακόμα και κάποιοι από αυτούς που καταλήγουν, περνούν μέσα από διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου. Τα παραπάνω τόνισε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Δράμας, Γιάννης Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη κατάσταση και η μεγάλη διασπορά που παρατηρείται εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος, έχει ως αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να νοσεί ένας στους επτά εργαζόμενους, 105 από τους περίπου 734.

«Ότι υπάρχει τεράστια διασπορά εντός του νοσοκομείου μας από αυτήν την κατάσταση είναι κάτι που το φωνάζουμε εδώ και αρκετές μέρες. Όλα τα κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχουν γεμίσει και αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε και άλλους χώρους, σε όλους τους ορόφους του νοσοκομείου, για ασθενείς με κορονοϊό με βαριά συμπτώματα. Για παράδειγμα, στη Χειρουργική Κλινική, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με άλλα νοσήματα, αναγκαστήκαμε να αναπτύξουμε και θαλάμους για ασθενείς με κορονοϊό. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, αφού πάνω από το 50% των κλινών του νοσοκομείου μας χρησιμοποιούνται για ασθενείς με κορονοϊό. Αυτό, όμως, έχει ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται από όλους οι ίδιοι διάδρομοι και τα ίδια ασανσέρ κι έτσι να γίνεται τεράστια διασπορά. Αυτή τη στιγμή νοσούν 105 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο. Για το θέμα της διασποράς ήρθε σήμερα κλιμάκιο από το ΑΧΕΠΑ στο νοσοκομείο μας, ώστε να μας συμβουλεύσουν για το τι πρέπει να κάνουμε», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Παπαδόπουλος.

Σε ό,τι αφορά τους τρεις διασωληνωμένους, για τους οποίους από το πρωί της Παρασκευής διεξήχθη μία τιτάνια προσπάθεια, προκειμένου να αναζητηθεί κρεβάτι σε άλλο νοσοκομείο και να διακομισθούν, βρέθηκε λύση για τους δύο. Άδειασαν δύο κρεβάτια  στη ΜΕΘ, αφού ένας ασθενής αποσωληνώθηκε και ένας άλλος κατέληξε, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν σε αυτά. Αυτήν τη στιγμή αναζητείται λύση και για τον τρίτο ασθενή.      

ΚορονοϊόςΜΕΘνοσοκομείοΔράμαασθενείς