Ελλάδα|27.11.2020 20:28

Κορονοϊός: Αυτό είναι το πλαφόν στις τιμές για rapid test και PCR

Newsroom

Πλαφόν σε αγαθά και υπηρεσίες βάζει η κυβέρνηση εν μέσω της πανδημίας από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό, o Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης ανακοίνωσε ότι πλέον μπαίνει πλαφόν στις τιμές των τεστ για τον κορονοϊό στους πολίτες της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σταμπουλίδης:

  • Για μοριακό τεστ PCR η ανώτατη τιμή ορίζεται σε 40 ευρώ
  • Για rapid test η ανώτατη τιμή ορίζεται στα 10 ευρώ

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Σταμπουλίδη, η συγκεκριμένη παρέμβαση ήταν αναγκαία ύστερα από τα φαινόμενα ασύμμετρων ανατιμήσεων και κερδοσκοπίας που εντοπίστηκαν. «Γνωρίζοντας ότι σήμερα, για λόγους πρόληψης, γίνεται ευρεία χρήση των τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού από τους πολίτες, είτε κατά μόνας, είτε από τις επιχειρήσεις για λογαριασμό των υπαλλήλων τους, η κυβέρνηση προχωρά στον ορισμό ανώτατης τιμής χρέωσής τους», σημείωσε ο κ. Σταμπουλίδης.

Η τροπολογία για τον ορισμό ανώτατων τελικών τιμών σε αγαθά και υπηρεσίες, αναγκαίες για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών, θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Έπειτα από την δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα τίθενται σε εφαρμογή οι ανώτατες τελικές τιμές για τα τεστ κορονοϊού.

τεστrapid testΠαναγιώτης ΣταμπουλίδηςpcrπλαφόνΚορονοϊός