Ελλάδα|30.11.2020 18:22

Βάνα Παπαευαγγέλου για εορτάζοντες: Ευχές από το τηλέφωνο, του χρόνου επισκέψεις

Newsroom

«Ευχές» από το τηλέφωνο να στέλνουν οι Ελληνες και να ξεχάσουν τις επισκέψεις και τα κεράσματα, ζήτησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας. Κληθείσα να σχολιάσει τα πολλά ονόματα που γιορτάζουν το επόμενο διάστημα, η κυρία Παπαευαγγέλου έστειλε το μήνυμα: «Ευχηθείτε με ένα θερμό τηλεφώνημα και όχι με επισκέψεις».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυρία Παπαευαγγέλου επανέλαβε, ουσιαστικά, αυτό που είχε δηλώσει το προηγούμενο διάστημα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι θα περάσουμε τις γιορτές μας οικογενειακά

Η ίδια έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων κατά του κορονοϊού, σε ένδειξη σεβασμού σε όσους ανθρώπους έχασαν τη ζωή τους, αλλά και όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν. «Έχουμε πολλούς μήνες μπροστά μας», τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου, προσθέτοντας πως θα ήταν ιδανικό αν η σταδιακή άρση των μέτρων συνοδευόταν από αλλαγή στη συμπεριφορά μας. «Η επιστροφή στις προηγούμενες δραστηριότητές μας δεν είναι εφικτή αυτή τη στιγμή και είναι εκτός πραγματικότητας η κοινωνική ζωή όπως την ξέραμε», σημείωσε.

γιορτέςΚορονοϊόςΒάνα ΠαπαευαγγέλουΚυριάκος Μητσοτάκης