Ελλάδα|03.01.2019 14:48

Βίντεο ντοκουμέντο: Πλακώθηκαν για διακίνηση ναρκωτικών στη Ροτόντα

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Νέα επιχείρηση πραγματοποίησε η αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή της Ροτόντας (πλατεία Αγίου Γεωργίου) και σε σημεία γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να συλληφθούν έξι άτομα και να κατασχεθούν μικροδέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 548,2 γραμμαρίων. Στην κατοχή ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκε ένας αναδιπλούμενος σουγιάς, ενώ κατασχέθηκαν και 240 ευρώ ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών.

Καθημερινά περνούν από την περιοχή της Ροτόντας μοτοσικλετιστές της αστυνομίας. Κάνουν έλεγχο σε ύποπτα άτομα και προχωρούν σε συλλήψεις, ωστόσο, αυτό δε φαίνεται να πτοεί τους διακινητές. Σε σημεία της πλατείας, κυρίως στην πίσω πλευρά του μνημείου, υπάρχουν «μπλόκα» διακινητών διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι διαφημίζουν την… πραμάτεια τους σε περαστικούς.    

Ίδια εικόνα παρατηρείται και στη γειτονική οδό Αρριανού, ακόμα και σε απόσταση λίγων μέτρων από Δημοτικό σχολείο. Στο συγκεκριμένο δρόμο σε τουλάχιστον πέντε – έξι σημεία γίνεται διακίνηση ναρκωτικών.

Συχνοί είναι οι διαπληκτισμοί μεταξύ αλλοδαπών, ενώ το αίσθημα ανασφάλειας είναι έντονο μεταξύ των περίοικων. Τα «βαποράκια» δε διστάζουν να ενοχλήσουν περαστικούς κάθε ηλικίας, για να πουλήσουν ναρκωτικά, κάτι που συμβαίνει ακόμα και τις πρωινές ή τις μεσημεριανές ώρες. Βάζουν τα ναρκωτικά σε ΚΑΦΑΟ της ΔΕΗ, σε παρτέρια, σε ρόδες αυτοκινητων, ακόμα και σε ρολά άδειων καταστημάτων, με αποτέλεσμα να μην έχουν κάτι επάνω τους, αν τους κάνουν έλεγχο αστυνομικοί. Εξάλλου, σε κεντρικά σημεία περιφερειακά της Ροτόντας υπάρχουν τσιλιαδόροι, οι οποίοι ενημερώνουν μέσω κινητών τηλεφώνων τους διακινητές, μόλις δουν να πλησιάζουν αστυνομικοί. 

Το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και στα αρκετά καταστήματα εστίασης και διασκέδασης που διαθέτει η περιοχή, αφού οι επιχειρηματίες βλέπουν τους τζίρους τους να κατρακυλούν. Όπως υποστηρίζουν στο ethnos.gr, έχουν χάσει μεγάλο μέρος της πελατείας τους, αφού αρκετοί είναι αυτοί που αποφεύγουν να προσεγγίσουν την πλατεία και την ευρύτερη περιοχή.

Ροτόνταδιακίνηση ναρκωτικών