Ελλάδα|03.01.2019 14:36

80χρονη «Μάτα Χάρι» παγίδευσε άνδρα που επιχείρησε να την εξαπατήσει

Newsroom

Ένας 59χρονος, μέλος εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε τηλεφωνικά ηλικιωμένους και τους έπαιρνε χρήματα με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο είναι υπαίτιος τροχαίου δυστυχήματος, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Κακουργηματικής απάτης», «Απόπειρας απάτης» και «Εγκληματικής οργάνωσης - Συμμορίας». Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, άγνωστος τηλεφώνησε στο σπίτι 80χρονης και της είπε ότι η κόρη της έχει εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και προκειμένου να μην φυλακισθεί, απαιτείται η καταβολή χρηματικού ποσού.

Η ηλικιωμένη ειδοποίησε την αστυνομία και άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση. Ο 59χρονος συνελήφθη, όταν πήγε στο σπίτι της γυναίκας, για να παραλάβει το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, καθώς και χρυσαφικά. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δώδεκα λίρες Αγγλίας, πέντε λίρες Τουρκίας, το χρηματικό ποσό των είκοσι ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς του από τον Νοέμβριο του 2018 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων ατόμων, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία. 

Κατά το χρονικό διάστημα από 02-11-2018 έως 19-12-2018, στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, εξαπάτησαν τρεις ηλικιωμένους, από τους οποίους απέσπασαν  το συνολικό χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ και ενενήντα χρυσές λίρες Αγγλίας, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ακόμη δύο άτομα.

Θεσσαλονίκη