Ελλάδα|03.01.2019 13:44

Υπόθεση Novartis: Έρευνα της εισαγγελίας στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη

Newsroom

Έρευνα εκτελέστηκε επίσης στο σπίτι όπου είχε δηλώσει ότι φιλοξενείται, ενώ ο δικηγόρος του ενημερώθηκε πως σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του.

Οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να ήταν έτοιμος να διαφύγει στο εξωτερικό ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis και νυν κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αιφνιδιαστικός έλεγχος στο σπίτι του μέχρι πρότινος προστατευόμενου μάρτυρα σχετίζεται με την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του. Η δίωξη για παθητική δωροδοκία αφορά ποσό των 120 χιλιάδων ευρώ που καταλογίζεται πως έλαβε ο κ. Μανιαδάκης από την φαρμακοβιομηχανία.

Η εισαγγελική έφοδος στην οικία του καθηγητή οργανώθηκε με στόχο να ανευρεθούν και κατασχεθούν στοιχεία για διακίνηση παράνομων αμοιβών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ κατήγγειλε πως δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις για να αναφέρει ότι οι Αντώνης Σαμαράς, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Στουρνάρας χρηματίστηκαν στο πλαίσιο της υπόθεσης Novartis. Μεταξύ άλλων ο κ.Μανιαδάκης είπε πως εδώ και καιρό τον παρακολουθούσαν πράκτορες της ΕΥΠ.

NovartisΝίκος Μανιαδάκης