Ελλάδα|05.12.2020 23:37

Κορονοϊός - Μόσιαλος: Aποκλιμάκωση των μέτρων ανά περιοχή

Newsroom

Προσεκτική άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού πρότεινε ο καθηγητής του πανεπιστημίου LSE, Ηλίας Μόσιαλος, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για τρίτο κύμα πανδημίας στις αρχές του νέου έτους. «Όσο πιο πολύ πάμε για άνοιγμα τώρα πριν τις γιορτές, τόσο πιο πολύ μεγάλο κλείσιμο θα υπάρχει αμέσως μετά τις γιορτές» τόνισε ο κ. Μόσιαλος.

«Είμαστε σε μια καμπή, βλέπουμε μια σχετική σταθεροποίηση των δεδομένων δεν βλέπουμε όμως μια ραγδαία πτώση σε εισαγωγές σε νοσοκομεία, σε ΜΕΘ και αριθμό θανάτων κι αυτό είναι που μας προβληματίζει περισσότερο» προσέθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο παραπάνω για να δούμε αυτή την κάμψη. Aν αυτά τα στοιχεία δεν τα δούμε να βελτιώνονται μετά από τις επόμενες δύο εβδομάδες προφανώς θα μιλάμε για μια σχετική σταθεροποίηση αλλά δεν θα υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία, όσον αφορά ένα ενδεχόμενο ''άνοιγμα'' της χώρας», υπογράμμισε.

Όσον αφορά ειδικότερα στη διαδικασία άρσης του lockdown, ο καθηγητής τόνισε πως καθώς δεν είναι ενιαία η επίπτωση της πανδημίας στη χώρα μας, δεν θα πρότεινε ενιαία αποκλιμάκωση. «Ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» είπε συγκεκριμένα κάνοντας λόγο για αποκλιμάκωση των μέτρων ανά περιοχή.

«Εάν ανοίξει περισσότερο η εκπαιδευτική κι οικονομική δραστηριότητα, θα υπάρχει και μεγαλύτερη επίπτωση στη νόσο καθώς όπως έχουμε δει τα μέτρα δεν τηρούνται κατά ανάγκη από όλους και με τον ιδανικό τρόπο» κατέληξε ο καθηγητής.

Ηλίας Μόσιαλοςμέτραάρση μέτρωνlockdownΚορονοϊός