Ελλάδα|06.12.2020 18:48

Γρηγορόπουλος: Ελεύθεροι οι δικηγόροι - Ζήτησαν την ποινική και πειθαρχική δίωξη του Αττικάρχη

Σοφία Φασουλάκη

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δυο δικηγόροι, Κώστας Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης που προσήχθησαν μαζί άλλα άτομα στο κέντρο της Αθήνας αφού σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία.

Παράλληλα και οι ίδιοι ζήτησαν την ποινική και πειθαρχική δίωξη του Αττικάρχη και παντός άλλου υπευθύνου για την «παράνομη» σύλληψή τους και παραβίαση μέτρων κατά του κορονοιού καθώς όπως καταγγέλλουν «στον ίδιο  χώρο κράτησης υπήρχαν 80 άτομα μαζί και οι αστυνομικοί με τα ίδια γάντια ερευνούσαν τα πράγματά τους.

Η σύλληψη των δικηγόρων είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση και του πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα στις αστυνομικές Αρχές αλλά και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις προσαγωγές/συλλήψεις δικηγόρων που έγιναν σήμερα από την  ΕΛ.ΑΣ., στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στα Εξάρχεια.

«H πρωτοφανής αυτή ενέργεια των αστυνομικών αρχών  που παρεμπόδισε τους συναδέλφους από το να ασκήσουν το υπερασπιστικό τους καθήκον παραβιάζει την ουσία του δικηγορικού λειτουργήματος και πλήττει σοβαρά τον πυρήνα του κράτους δικαίου», αναφέρει. Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, παράλληλα, ζήτησε να τηρηθεί άμεσα ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας που δεν επιτρέπει την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους δικηγόρους.

Αλέξανδρος ΓρηγορόπουλοςΔικηγορικός Σύλλογος Αθηνώνπροσαγωγέςδικηγόροι