Ελλάδα|07.12.2020 18:19

Κορονοϊός - Καπραβελός: Μεγάλο άνοιγμα αγοράς, ανεξέλεγκτο το τρίτο κύμα

Newsroom

Με τα κρούσματα του κορονοϊού να ξεπερνούν τα 1.200 παρά το γεγονός ότι εδώ και ένα μήνα έχει επιβληθεί lockdown, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κίνδυνου για το άνοιγμα της αγοράς και το πρόβλημα που μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να προκαλέσει.

Ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, ήταν ξεκάθαρος για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA. «Καήκαμε στο γάλα, είδαμε θανάτους, ανθρώπινη υγειονομική τραγωδία. Είναι αδιανόητη η παραβίαση ή έκπτωση βασικών επιδημιολογικών κανόνων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε πως είναι απαραίτητο να κρατάμε αποστάσεις και να μην συνωστιζόμαστε, γεγονός που θα απομακρύνει κι άλλο το άνοιγμα στο λιανεμπόριο. «Το υγειονομικό σύστημα μετά βίας συγκρατείται, πιέζεται αφόρητα ακόμα», τόνισε και συμπλήρωσε: «Έχει φτάσει στα όριά του. Στην αρχή Νοεμβρίου είχαμε κάποια περιθώρια, τώρα ούτε αυτό μπορούμε να σας πούμε».

Ο κ. Καπραβέλος πρόσθεσε: «Μικρό άνοιγμα αγοράς, μικρό τρίτο κύμα. Μεγάλο άνοιγμα της αγοράς, θα έχουμε ανεξέλεγκτο τρίτο κύμα», ενώ μίλησε για τους «αδυσώπητους κανόνες της αγοράς» που οδήγησαν - με το άνοιγμα του τουρισμού - στο σφοδρό δεύτερο κύμα.


κρούσματαΚορονοϊόςΝίκος Καπραβέλοςlockdownθάνατοι