ΕΔΕ σε βάρος αστυνομικών για επίθεση σε μετανάστες στη Λέσβο
NewsroomΈνορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος συνοριοφυλάκων, που φέρονται να επιτέθηκαν αναίτια σε μετανάστες στη Μυτιλήνη, διέταξε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης.
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα της efsyn απεικονίζονται τρεις συνοριοφύλακες και ένας αστυφύλακας να χειροδικούν, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε μετανάστες.
Η έρευνα ανατέθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ενώ παράλληλα διατάχθηκε ΕΔΕ.
Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο δύο μετανάστες, οι οποίοι επέστρεφαν από σούπερ μάρκετ στην πόλη της Μυτιλήνης. Στη συνέχεια, για άγνωστο λόγο οι αστυνομικοί άρχισαν να τους χτυπάνε και να τους κλωτσάνε. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. εξηγούν ότι «τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές».
- Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»
- Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική
- Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού
- «Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα