Ρόδος: Συλλήψεις δύο Ελλήνων από ΕΛ.ΑΣ και ΕΥΠ για κατασκοπεία
NewsroomΣυναγερμός έχει σημάνει σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ μετά τη σύλληψη δύο ατόμων ελληνικής υπηκοότητας στη Ρόδο με την κατηγορία της κατασκοπείας και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.
Οι συλλήψεις έγιναν από την Κρατική Ασφάλεια και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., ο ένας από τους συλληφθέντες εργάζεται ως μάγειρας σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο). Ο συγκεκριμένος έβγαζε φωτογραφίες τα πολεμικά πλοία και τα έστελνε σε εργαζόμενο στο τουρκικό προξενείο στη Ρόδο. Ο έτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο.
Η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την ΕΥΠ και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων