Ελλάδα|04.01.2019 08:23

Αυτές είναι οι 10 ελληνικές startups που θα βρεθούν στη Μέκκα της τεχνολογίας

Νίκος Μάστορας

Πρόκειται για τη διεθνή έκθεση CES (Consumer Electronics Show) 2019, που διοργανώνεται συνεχώς από το 1967 και φέτος προσέλκυσε τη συµµετοχή πάνω από 4.500 εταιρειών από 150 χώρες που σχετίζονται µε τον κλάδο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Η έκθεση αναµένεται να φιλοξενήσει πάνω από 182.000 επισκέπτες και περισσότερες από 1.000 νεοφυείς επιχειρήσεις, µε διαλέξεις και συζητήσεις γύρω από τα σηµαντικότερα θέµατα του χώρου που θα µας απασχολήσουν µέσα στον χρόνο.

Η ελληνική συµµετοχή περιλαµβάνει ισχυρές ιδέες και σηµαντικές εταιρικές παρουσίες και προτάσεις, γεγονός που οδήγησε τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενηµέρωσης, Νίκο Παππά, που συµµετείχε στην παρουσίαση της ελληνικής οµάδας, να τονίσει ότι η χώρα «δεν έχει να ζηλέψει τίποτα στη διεθνή σκηνή, έχει εξαιρετικές περιπτώσεις προϊόντων ιδεών, ανθρώπινο δυναµικό και την αποφασιστικότητα της πολιτείας να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες, τόσο στην ανάπτυξη προϊόντων και τεχνολογιών όσο και στη διάχυση αυτών των τεχνολογιών, που µπορούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών και να συµβάλουν -σε πολλές περιπτώσεις- στην άρση κοινωνικών αποκλεισµών».

Οι ελληνικές συµµετοχές είναι οι ακόλουθες:

PlantBox: Το πρώτο πλήρως τυποποιηµένο και συσκευασµένο δέντρο ελιάς στον κόσµο. Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται λίγο έξω από το Ξυλόκαστρο.

Ridemind: Εταιρεία παροχής υπηρεσιών car sharing στην Ελλάδα. Χρησιµοποιώντας την πλατφόρµα της ο ενδιαφερόµενος µπορεί να επιλέξει και να ενοικιάσει το όχηµα που επιθυµεί.

OramaVR: Προσφέρει εκπαίδευση ακριβείας σε χειρουργούς µέσω εικονικής και επαυξηµένης πραγµατικότητας (AR/VR) για την αξιόπιστη προσοµοίωση χειρουργικών επεµβάσεων.

TEKMON: Αναπτύσσει λογισµικό για τη µαζική ειδοποίηση και διαχείριση οµάδων προσωπικού που βρίσκεται σε κίνηση.

CityCrop - Automated Indoor Farming: Παράγει ένα εξελιγµένο mini θερµοκήπιο υδροπονικής καλλιέργειας, που υπόσχεται φρέσκα λαχανικά.

SpotlightPOS: ∆ραστηριοποιείται στον χώρο της ασύρµατης παραγγελιοληψίας και cloud διαχείρισης καφέ, µπαρ, club και κέντρων διασκέδασης.

Norbloc: Εχει αναπτύξει µια πλατφόρµα Blockchain, όπου οι τράπεζες καταγράφουν τους πελάτες τους και µπορούν να τους διαχειριστούν ποικιλοτρόπως.

UOM Robotics Academy: Πρόγραµµα του Τµήµατος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας. Ασχολείται µε παρουσίαση ροµποτικών δράσεων σε σχολεία, µουσεία, χώρους άτυπης εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, έρευνας και συνεργασίας µε φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Oviview: Ψηφιακή πλατφόρµα συνεντεύξεων υποψήφιων υπαλλήλων που κάνει τη διαδικασία της πρόσληψης εύκολη, γρήγορη και πιο αποτελεσµατική, χρησιµοποιώντας κάµερες, φωτογραφικές µηχανές και µικρόφωνα για την καταγραφή της συνέντευξης.

Bubbllz: ∆ίνει µετρήσιµη αξία στα post των χρηστών social media. Οι χρήστες µοιράζονται φωτογραφίες σχετικά µε αγορές/επιλογές τους, όπως ένα ρούχο, ένα φαγητό κ.λπ., και η εφαρµογή τούς ανταµείβει µε προσφορές, διαγωνισµούς και εκπτώσεις

startup