Ελλάδα|15.12.2020 14:47

Περισσότερες οι λειτουργίες τα Χριστούγεννα - Πότε ανοίγουν για τους πιστούς

Newsroom

«Πράσινο φως» φαίνεται πως έδωσε η επιτροπή Λοιμωξιολόγων στα αιτήματα της Εκκλησίας για αύξηση του αριθμού των πιστών στους ναούς την περίοδο των Χριστουγέννων. Ως εκ τούτου, οι ναοί, ύστερα από 44 μέρες lockdown που επιβλήθηκε για την αναχαίτιση του κορονοϊού, θα ανοίξουν τις πόρτες τους στους πιστούς κατά πάσα πιθανότητα στις 21 Δεκεμβρίου.

Από τα Χριστούγεννα έως και τα Θεοφάνεια, θα πραγματοποιηθούν περισσότερες λειτουργίες, 3-4 τα Χριστούγεννα και 2 τα Θεοφάνια, ανάλογα με τη δυναμικότητα του ναού, ενώ τα άτομα που θα μπορούν να τους επισκεφτούν θα είναι έως και 25 ανά λειτουργία στους ενοριακούς ναούς και έως και 50 στους μητροπολιτικούς. Το ασφαλές όριο για τη λειτουργία τους έχει οριστεί στα 15 τ.μ. ανά άτομο.

Οι πιστοί, έτσι, όλες τις ημέρες των εορτών, θα έχουν τη δυνατότητα για ατομική προσευχή, ενώ την ημέρα των Φώτων αντί του αγιασμού των υδάτων θα διανέμονται στις εκκλησίες ο αγιασμός και το αντίδωρο σε ειδική συσκευασία.

Την απόφαση είχε προαναγγείλει και ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Θανάσης Τσακρής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Συμφωνήθηκε στους Μητροπολιτικούς Ναούς να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων σε έως 50, (κληρικοί και λαϊκοί), ενώ ένα ασφαλές όριο είναι να υπάρχει ένα άτομο ανά 15 τμ», τόνισε χαρακτηριστικά.

lockdownΧριστούγενναΚορονοϊόςπιστοίεκκλησίες