Ελλάδα|16.12.2020 15:57

Στον ανακριτή ο 47χρονος ψευτογιατρός για συμπληρωματική απολογία

Newsroom

Συμπληρωματική απολογία θα κληθεί να δώσει ο 47χρονος ψευτογιατρός που κατηγορείται ότι παρίστανε το γιατρό και χορηγούσε σκευάσματα από βότανα κι άλλες ουσίες σε καρκινοπαθείς, έχοντας στόχο να κερδίσει μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι καταγγελίες για τη δράση του «ψευτογιατρού» από συγγενείς ασθενών που απεβίωσαν αλλά και από καρκινοπαθείς που εμπιστεύτηκαν την τύχη τους στις ανορθόδοξες θεραπείες του 47χρονου είναι πολλές, ενώ εκτός από τις αρχικές τρεις περιπτώσεις ασθενών που κατέληξαν (δύο ανήλικοι και ένας ηλικιωμένος), προστέθηκαν και άλλες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο μικροσκόπιο έχουν μπει συνολικά 12 περιπτώσεις θανάτων και ακόμα 14 περιπτώσεις ασθενών που έλαβαν τα σκευάσματα του μαϊμού-γιατρού, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί εάν όλες αυτές οι περιπτώσεις έχουν αποτυπωθεί στο διευρυμένο κατηγορητήριο.

Στο γραφείο του ανακριτή οδηγήθηκε ο 47χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 16 Ιουνίου 2020 και παραμένει προφυλακισμένος, για να λάβει γνώση της δικογραφίας.

Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις 11 Ιανουαρίου 2021, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε καταφέρει να ξεγελάσει ακόμα και γιατρούς κλινικών και διαγνωστικών κέντρων παριστάνοντας τον διακεκριμένο επιστήμονα από την Ελβετία, στην πρώτη του απολογία είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος». Είχε παραδεχθεί εν μέρει την κατηγορία της απάτης, αλλά είχε αρνηθεί ότι ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών και είχε υποστηρίξει ότι δεν αμειβόταν για τις υπηρεσίες του, αλλά έπαιρνε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων.

απολογίαανακριτήςσκάνδαλοψευτογιατρός