Ελλάδα|04.01.2019 11:31

Καιρός: Με χιόνι ξύπνησαν οι Θεσσαλονικείς - Όμορφες εικόνες στο κέντρο

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Με χιονόπτωση, η οποία ήταν κατά διαστήματα ισχυρή, ξύπνησαν την Παρασκευή (4/1) οι κάτοικοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, ενώ προβλήματα δημιουργεί και ο παγετός, αφού ακόμα και στο κέντρο της πόλης η θερμοκρασία μόλις που ξεπερνάει τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Μέσα στην πόλη το χιόνι ξεκίνησε να πέφτει τις πρώτες πρωινές, πριν ακόμα ξημερώσει και σταμάτησε γύρω στις 9:30 το πρωί. Από εκεί και πέρα πέφτουν κατά διαστήματα σκόρπιες νιφάδες, ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους υπάρχει πιθανότητα για έντονη χιονόπτωση και το μεσημέρι.

Το έστρωσε σε παρτέρια, πάρκα και στις οροφές των αυτοκινήτων, σημεία που προσέτρεξαν μικροί και μεγάλοι, για να απολαύσουν το χιονοπόλεμο. Μέσα στην πόλη δε δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, με εξαίρεση μικροτροχαία με υλικές ζημιές λόγω της ολισθηρότητας των οδοστρωμάτων.

Πιο δύσκολη είναι η κατάσταση, χωρίς, ωστόσο, να προκληθούν πολύ μεγάλα προβλήματα, στις γύρω από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης περιοχές. Στο Φίλυρο, το Ρεντζίκι, το Χορτιάτη και άλλα σημεία δίπλα στο Σέιχ – Σου τα συνεργεία των δήμων έδωσαν μάχη με το χιόνι.

Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων οι κεντρικοί δρόμοι παρέμειναν ανοιχτοί, ωστόσο, ήταν αδύνατο να καθαριστεί το χιόνι από ολόκληρο το οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημεία – παγίδες σε μικρούς και δευτερεύοντες δρόμους. 

Νωρίτερα είχαν δημιουργηθεί προβλήματα και στις αστικές συγκοινωνίες, αφού υπήρχαν σημεία που τα λεωφορεία δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν.
Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάποια ακύρωση πτήσης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και σε αντίθεση με την Πέμπτη δε σημειώθηκε κάποιο πρόβλημα στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

καιρόςΘεσσαλονίκηχιόνιαΣοφία