Ελλάδα|04.01.2019 16:19

Καιρός - Καλλιάνος: Τη Δευτέρα φτάνουν τα χιόνια στο κέντρο της Αθήνας (vid)

Newsroom

Ο Άη Γιάννης, έρχεται με… δώρα, καθώς σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, το ψυχρό κλίμα, που όπως όλα δείχνουν θα διατηρηθεί πάνω από τη χώρα μας, θα φέρει και χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας! Όπως είπε ο Γιάννης Καλλιάνος στο Open TV, το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας, το κέντρο της Αθήνας πιθανότατα θα δει άσπρες νιφάδες, καθώς η χιονόπτωση θα κατέβει και κάτω από τα 250-300 μέτρα!

«Από τη Δευτέρα το απόγευμα και μέχρι το πρωί της Τρίτης έρχεται η ώρα της Αττικής. Για 16-18 ώρες ο καιρός στην Αττική θα είναι χιονόκαιρος» είπε ο Γιάννης Καλλιάνος και πρόσθεσε ότι «το δριμύ ψύχος σε όλη τη χώρα θα διατηρηθεί μέχρι και τις 9-10 Ιανουαρίου». Όσον αφορά στην «Σοφία» εκτίμησε ότι σήμερα (4/1), «από τις προμεσημβρινές ώρες θα ενταθούν οι χιονοπτώσεις από την Πελοπόννησο μέχρι τη Θράκη».

«Από τη Βοιωτία, τη Θήβα και τα βορειότερα κατά περιόδους θα χιονίζει αρκετά και κυρίως ανατολικά της κορυφογραμμής της Πίνδου θα χιονίζει και στα πεδινά» πρόσθεσε.

Στην Αττική, ο καιρός αναμένεται καλός μέχρι το μεσημέρι, ενώ από το μεσημέρι θα πέσουν ασθενείς βροχές. Η χιονόπτωση θα συνεχιστεί όπως και χθες (3/1) σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 300 μέτρα από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στην ανώτερη τιμή της τους 7 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα είναι εντάσεως 6-7 μποφόρ.

καιρόςΣοφίαΓιάννης Καλλιάνος