Ελλάδα|04.01.2019 16:20

Νίκος Μαυρίκος: «Κλειδί» η κατάθεσή του - Τι λέει η Αστυνομία (pics & vid)

Newsroom

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (4/1), ο Νίκος Μαυρίκος επικοινώνησε με το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής λέγοντας επί λέξει: «Είμαι καλά στην υγεία μου, με έχουν απελευθερώσει, είμαι σε σπίτι συγγενικού μου προσώπου».

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές και δύο αξιωματικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών έσπευσαν στο σπίτι του συγγενικού προσώπου του Νίκου Μαυρίκου και παραμένουν εκεί, παίρνοντας κατάθεση από τον 51χρονο.

Στο σπίτι του, στην Ακτή Θεμιστοκλέους, υπάρχει διακριτική παρουσία αστυνομικών του τμήματος ασφαλείας, ενώ δεν αναμένεται -τουλάχιστον άμεσα- να επιστρέψει ο Ν. Μαυρίκος στο σπίτι του.

Ο αδελφός της συντρόφου του, μετέβη στο σπίτι του επιχειρηματία, πήρε κάποια ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης και τα πήγε στον Ν. Μαυρίκο, ο οποίος θα παραμείνει, μέχρι νεοτέρας, στο σπίτι του συγγενικού του προσώπου. Μάλιστα, ο αδελφός της συντρόφο του επιχειρηματία, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε ο Ν. Μαυρίκος είναι καλά στην υγεία του και προς το παρόν δεν πρόκειται να επιστρέψει στο σπίτι του.

Όπως λένε οι αστυνομικοί, όλες οι απαντήσεις βρίσκονται στην κατάθεση του Μαυρίκου, για να μπορέσουν να βρουν τα ίχνη των δραστών. Το αίσιο τέλος έχει ανακουφίσει τους οικείους του, την ώρα που οι Αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της περίεργης αυτής υπόθεσης.

Αυτή τη στιγμή και μέχρι να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις, παραμένει άγνωστο το πώς οι δράστες απελευθέρωσαν τον επιχειρηματία κι αν βεβαίως πήραν κάποιο αντάλλαγμα, με δεδομένο ότι μέχρι και χθες δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με την οικογένεια για να ζητηθούν λύτρα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, εμφανίζεται μία γειτόνισσα του Νίκου Μαυρίκου, η οποία λέει: «Ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά. Ήταν αισθητή η παρουσία του. Τον βλέπαμε πρωί βράδυ, όπου πήγαινε. Ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά». 

Νίκος Μαυρίκοςαπαγωγή