Ελλάδα|18.12.2020 15:32

Θεσσαλονίκη - δολοφονία: Είχαν προσπαθήσει κι άλλη φορά να ληστέψουν τον 87χρονο

Newsroom

Ποινική δίωξη για θανατηφόρα ληστεία άσκησε ο Εισαγγελέας στον 40χρονο παππού και την 45χρονη γιαγιά των δύο ανήλικων που δολοφόνησαν τον 87χρονο κατά τη διάρκεια διάρρηξης του σπιτιού του στις 2 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Η 45χρονη γιαγιά των παιδιών κι ο 40χρονος σύντροφός της κρατούσαν τσίλιες.  

Η ληστεία έγινε απόγευμα στις 19:15. Όπως περιγράφει η κόρη του 87χρονου, ο πατέρας της βρίσκονταν στην κουζίνα και μόλις είχε ετοιμάσει κάτι για να φάει. «Αντιλήφθηκε τα δύο παιδιά που μπήκαν μέσα στο σπίτι του με καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Προσπάθησε να αντισταθεί και να αφοπλίσει τους δύο ανήλικους χωρίς όμως να τα κατάφέρει.

Οι ανήλικοι, ηλικίας 12 και 14 ετών, αφαίρεσαν 250 ευρώ και μια χρυσή αλυσίδα και εξαφανίστηκαν, αφήνοντας αιμόφυρτο τον 87χρονο. Ο τελευταίος διακομίσθηκε στο Ιπποκράτειο από τον γαμπρό του. «Προσπάθησαν και άλλη φορά να το κλέψουν. Τα χρήματα τα έδινε στον οίκο ευγηρίας που φρόντιζε την γυναίκα του η οποία είχε άνοια». Μετά από 3 μέρες κατέληξε ο 87χρονος στο νοσοκομείο καθώς έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία. 

Οι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών της ασφαλείας Θεσσαλονίκης άρχισαν να συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας γύρω από το σπίτι και σε συνδυασμό με όσα τους είπαν κάτοικοι και γείτονες του ηλικιωμένου κατάφεραν να αποκαλύψουν τις ταυτότητες των δύο ανήλικων δραστών.

Ομολόγησαν και περιέγραψαν την εισβολή τους στο σπίτι του θύματος και πως όταν εκείνος τους αντελήφθη άρχισαν να το γρονθοκοπούν με μανία στο κεφάλι. Τα δύο παιδιά βρίσκονται σε κρατικό ίδρυμα καθώς αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς τους με παρέμβαση Εισαγγελέα Ανηλίκων

ανήλικοιληστείαδολοφονίαΘεσσαλονίκη