Ελλάδα|18.12.2020 21:41

Κορονοϊός - Δωρεάν rapid test: Πώς γίνεται η μετακίνηση χωρίς SMS στο 13033

Newsroom

Δωρεάν rapid test κορονοϊού θα μπορούν να κάνουν οι Έλληνες πολίτες από την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιούνται 12.000 τυχαία rapid test ημερησίως.

Για την υλοποίηση θα δημιουργηθεί μία νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, το testing.gov.gr, η οποία θα είναι διαθέσιμη το βράδυ της Δευτέρας, στις 21 Δεκεμβρίου. Η πρώτη ομάδα 12.000 πολιτών θα ειδοποιηθεί το Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου, ενώ τα πρώτα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, στις 28 Δεκεμβρίου. Μάλιστα, υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία 386 σημείων ελέγχου, εκ των οποίων:

  • 278 σημεία εξέτασης σε Κέντρα Υγείας
  • 98 σημεία εξέτασης από Υγειονομικές Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων
  • 10 σημεία εξέτασης από Υγειονομικές Μονάδες του ΕΟΔΥ

Όποιος θέλει να κάνει τεστ κορονοϊού, θα συμπληρώνει τα προσωπικά του στοιχεία στην ειδική πλατφόρμα και τότε θα του αποσταλεί SMS με κωδικό επαλήθευσης, τον οποίο θα πρέπει να συμπληρώσει στη φόρμα. Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί στην οθόνη του το μήνυμα επιβεβαίωσης της υποβολής αίτησης. Σημειώνεται ότι το πρώτο SMS επαλήθευσης δεν είναι αποδεικτικό της καταχώρησης. «Εάν επιλεγείτε θα σας αποσταλεί νέο SMS λίγες ημέρες αργότερα, σημείωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή, τότε οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν δεύτερο SMS με την ώρα και τη μέρα του ραντεβού, όπως και τη διεύθυνση του κοντινότερου διαθέσιμου σημείου εξέτασης.

Όπως ξεκαθάρισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, το συγκεκριμένο SMS αποτελεί δικαιολογητικό μετακίνησης κατά την περίοδο του lockdown και δεν χρειάζεται να στείλει SMS στο 13033 και δεν χρειάζεται κάποια άλλη βεβαίωση. Το συγκεκριμένο SMS δικαιολογεί 3ωρη αποχή από την εργασία σας. 

τεστΓκίκας Μαγιορκίνηςrapid testSMS 13033Κορονοϊός