Ελλάδα|22.12.2020 12:16

Νοσοκομεία Θεσσαλονίκης: 3 στους 4 γιατρούς θέλουν να κάνουν το εμβόλιο

Newsroom

Τρεις στους τέσσερις γιατρούς των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης θέλουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων και τις δηλώσεις των υγειονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr. Αντίστοιχα στο 67% ανέρχεται το ποσοστό των νοσηλευτών που θα κάνουν το εμβόλιο στα νοσοκομεία της πόλης.

Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές στο ethnos.gr, οι γιατροί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης δεν είναι αρνητικοί στον εμβολιασμό, εκφράζουν, ωστόσο, ένα σκεπτικισμό. Σε ό,τι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό αποδίδουν το ελαφρώς μικρότερο ποσοστό στο γεγονός ότι κάποιοι νόσησαν ενώ κάποιοι άλλοι έχουν άλλα νοσήματα και είναι περισσότερο επιφυλακτικοί. Στις 28 Δεκεμβρίου και μια μέρα μετά την Αθήνα ξεκινά ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό σε υγειονομικούς της Θεσσαλονίκης από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Ζέρβας: Ζήτησα να εμβολιαστώ από τους πρώτους

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό ότι έχει ζητήσει από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να εμβολιαστεί από τους πρώτους. «Προφανώς όχι για να λάβω τη θέση ενός πολίτη που έχει αξιολογηθεί να εμβολιασθεί αρχικά, αλλά για να καταδείξω ότι όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στην ανάσχεση της πανδημίας με το όπλο που μας έδωσε η επιστήμη», εξήγησε ο κ. Ζέρβας, καλώντας και τους επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να δηλώσουν και να πράξουν το ίδιο.

«Χρειάζονται πάντοτε η αντιπολίτευση, η κριτική, οι αντιπροτάσεις. Χρειάζεται όμως και η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, στους γιατρούς και επιστήμονες. Δεν θα με βάλετε κόντρα ή σύμμαχο με την κυβέρνηση. Είμαι μαζί, στρατιώτης της προσπάθειας να περάσει η πόλη, η χώρα μας, αυτήν την πανδημία. Και θα στηρίξω και θα απαιτήσω. Θα το πράξω όπως και όταν πρέπει. Και πάντα με υπευθυνότητα, σύνεση κι εγρήγορση», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Όπως σημείωσε, εξάλλου, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει στον βαθμό που θα του ανατεθεί στην οργάνωση και στη διεκπεραίωση της τιτάνιας προσπάθειας του εμβολιασμού.

ΑΧΕΠΑεμβολιασμόςΚορονοϊόςγιατροί