Ελλάδα|22.12.2020 20:18

Δυτική Αττική: Πόσα κρούσματα έχουν Ασπρόπυργος κι Ελευσίνα - Πότε «κληρώνει» για τα μέτρα

Newsroom

Ο κορονοϊός συνεχίζει να επελαύνει στη Δυτική Αττική, η οποία συνεχίζει να τελεί υπό καθεστώς αυστηρού lockdown για τον περιορισμό της διασποράς των κρουσμάτων. Μιλώντας σχετικά ο Νίκος Χαρδαλιάς ανάφερε πως «στη Δυτική Αττική, παρά την έντονη διαδημοτική των ενεργών κρουσμάτων τις προηγούμενες εβδομάδες, που μας προβλημάτισε έντονα, οι σαρωτικοί και στοχευμένοι έλεγχοι των κλιμακίων του ΕΟΔΥ τις τελευταίες ημέρες, δείχνουν ότι -ευτυχώς- δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερα εκτεταμένη διασπορά και επιδημιολογικά clusters, που λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές στην περιοχή. Σήμερα στον Δήμο Ασπρόπυργου υπάρχουν 179 ενεργά κρούσματα, στον Δήμο Ελευσίνας 78 και στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας 25» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Και συνέχισε: «Παρακολουθούμε αναλυτικά και αξιολογούμε όλα τα δεδομένα σε καθημερινή βάση. Την Πέμπτη θα τεθούν σε γνώση των επιδημιολόγων μας για τις δικές τους εισηγήσεις σχετικά με την παράταση ή όχι των επιπλέον αυστηρών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν ως τα ξημερώματα της Παρασκευής».

«Καλούμε τους πολίτες αυτών των περιοχών να συνεχίσουν να εφαρμόζουν στο ακέραιο τα μέτρα ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε άρση τους όσο το ταχύτερο δυνατόν. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι οι αποφάσεις μας βασίζονταν, βασίζονται και θα συνεχίζουν να βασίζονται στα σύνθετα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε περιοχής» κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

κρούσματαΑσπρόπυργοςΕλευσίναΔυτική ΑττικήlockdownΚορονοϊός