Ελλάδα|25.12.2020 09:36

Πνευμονολόγος στο Σωτηρία: Το εμβόλιο είναι το «όπλο» που θα μας αλλάξει τη ζωή

Newsroom

Μόλις λίγα 24ωρα απομένουν για να ξεκινήσει να γίνεται το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στη χώρα μας. Ηδη την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, ξεκινούν οι εμβολιασμοί πρώτα σε έναν ηλικιωμένο και έναν εργαζόμενο σε νοσοκομείο και μετά στον πρωθυπουργό, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους πολιτικούς αρχηγούς

Μιλώντας στο OPEN TV και στην εκπομπή Ωρα Ελλάδος για το πολυαναμενόμενο εμβόλιο της Pfizer και στη χώρα μας, η πνευμονολόγος στο νοσοκομείο Σωτηρία, Σταματούλα Τσικρικά, επισημαίνει: «Θα εμβολιαστώ από τους πρώτους. Θα δείξουμε σε όλους τη νίκη της επιστήμης απέναντι στον κορονοϊό. Αυτή τη στιγμή στα χέρια μας έχουμε ένα όπλο που μπορεί να μας αλλάξει τη ζωή». 

Κληθείσα να σχολιάσει το ποσοστό των νοσηλευτών και των γιατρών που έχουν δηλώσει την προθυμία τους να κάνουν το εμβόλιο από το νοσοκομείο Σωτηρία, η κυρία Τσικρικά σημείωσε ότι αυτό ξεπερνά το 90%. Για την παράταση του lockdown στη Δυτική Αττική ανέφερε ότι «είναι δύσκολο κάποιες περιοχές να περιορίζονται περισσότερο από άλλες και ειδικά τέτοιες μέρες. Υπάρχει, όμως, μια επιδημιολογική εικόνα που καταγράφει την τάση και την δυναμική».