Lockdown: Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό 17:00 - 21:00 τα Χριστούγεννα
NewsroomΚλείνουν σήμερα το απόγευμα ανήμερα των Χριστουγέννων 5 σταθμοί του μετρό στις γραμμές 1, 2 και 3, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, ενώ σε ισχύ είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω του lockdown μετά τις 10:00 το βράδυ.
Αναλυτικά, κλείνουν μεταξύ 17:00 και 21:00 οι σταθμοί του μετρό:
- Σύνταγμα
- Πανεπιστήμιο
- Ακρόπολη
- Μοναστηράκι
- Θησείο
Η απόφαση για κλείσιμο σταθμών του μετρό ανήμερα των Χριστουγέννων, όπως έγραψε σε ρεπορτάζ το ethnos.gr ελήφθη για την αυστηρή τήρηση των μέτρων στο πλαίσιο του σχεδίου αποτροπής συνωστισμού σε τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Άγγελος Μπίνης, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.
Σε αυτή τη σύσκεψη συζητήθηκε το κλείσιμο σταθμών και κυρίως αυτού του Συντάγματος, καθώς η πλατεία λόγω του στολισμού της έγινε πόλος έλξης επισκεπτών τις τελευταίες ημέρες.
Ποια μέτρα ισχύουν τις γιορτές
Συνοπτικά τα μέτρα που ισχύουν κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνουν:
- Απαγόρευση των εξόδων των παιδιών για κάλαντα.
- Χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραπέζια αυστηρά με τη συμμετοχή έως 9 ατόμων από 2 οικογένειες μόνο το μεσημέρι καθώς ισχύει κανονικά η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Συνιστάται μάλιστα οι δύο οικογένειες που θα περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα να περάσουν και την Πρωτοχρονιά χωρίς εναλλαγές.
- Ισχύει κανονικά η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.
- Για τη μετακίνηση στις οικογενειακές συναθροίσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ο κωδικός που θα πρέπει να αποστέλλεται στο 13033 είναι 6.
- «Βαρύ» όνομα της αλβανικής μαφίας ο τραυματίας στο Μικρολίμανο - Είχε πυροβολήσει αστυνομικούς με καλάσνικοφ
- Περιμένοντας τον Τσίπρα: Το νέο κόμμα, το αδιέξοδο στον ΣΥΡΙΖΑ και το «βελούδινο» διαζύγιο στη Νέα Αριστερά
- Εντολή Μαξίμου για «γκάζια» στην Υγεία: Τα έργα που μένουν στα χαρτιά και τα 120 εκατ. ευρώ
- Η εκδίκηση των Αρμενίων για τη γενοκτονία του λαού τους ήταν σκληρή – Πώς εξοντώθηκαν οι αρχιτέκτονες της Σφαγής