Ελλάδα|05.01.2019 10:31

Παραδόθηκε στον χιονιά το αεροδρόμιο Μακεδονία - Ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Τίμος Φακαλής

Δεν κατάφεραν να πετάξουν πέντε αεροπλάνα το πρωί του Σαββάτου(05/01) από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ενώ άλλες τρεις πτήσεις δεν κατάφεραν να προσγειωθούν.

Όλες οι πτήσεις βρίσκονται σε καθεστώς καθυστέρησης. Μεγάλη η ταλαιπωρία των επιβατών οι οποίοι περιμένουν ατέλειωτες ώρες είτε για να πετάξουν για Θεσσαλονίκη είτε για να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Σε αρκετές πτήσεις, κυρίως από Αθήνα, οι επιβάτες μπήκαν στα αεροσκάφη πέταξαν για Θεσσαλονίκη, δεν κατάφεραν όμως ποτέ να προσγειωθούν με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στο Ελ. Βενιζέλος.

Ενδεικτικό των προβλημάτων που προέκυψαν εξαιτίας του χιονιά στις πίστες του αεροδρομίου Μακεδονία είναι και η προσγείωση μίας πτήσης από Λονδίνο όχι στην Θεσσαλονίκη όπως ήταν προγραμματισμένη αλλά στην ....Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

Άλλη  μία πτήση από Άμστερνταμ προς το αεροδρόμιο Μακεδονία προσγειώθηκε τελικά στην Σόφια. 

«Προσπαθούμε να ομαλοποιήσουμε την κατάσταση και ήδη ετοιμάζονται στο αεροδρόμιο οι πρώτες τέσσερις προσγειώσεις και απογειώσεις»  είπε στο ethnos.gr ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Γιάννης Παπάζογλου. 

Δεν πέταξαν το πρωί του Σαββάτου από Θεσσαλονίκη τα αεροπλάνα για Ηράκλειο, Βερολίνο, Κωνσταντινούπολη και δεν πραγματοποιήθηκαν δύο δρομολόγια για Αθήνα. 

Θεσσαλονίκηπτήσειςαεροδρόμιο Μακεδονία