Ελλάδα|28.12.2020 22:45

Επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Ερευνούν τους δράστες για επιθέσεις κατά αστυνομικών

Newsroom

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στα χέρια των Αρχών γύρω από την ταυτοποίηση των δραστών της επίθεσης στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη, καθώς η έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας δεν έχει σταματήσει έπειτα από την ταυτοποίηση των 8 προσώπων, οι οποίοι έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην διαπόμπευση του Πρύτανη.

Όπως αποκάλυψε στο Open TV η Μίνα Καραμήτρου, η Κρατική Ασφάλεια ερευνά το ενδεχόμενο τα τέσσερα από τα οκτώ άτομα που κατηγορούνται για την υπόθεση να εμπλέκονται και σε επίθεση εναντίον αστυνομικών πριν από λίγες εβδομάδες στον Κολωνό. Στη συγκεκριμένη επίθεση είχαν τραυματιστεί 5 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο δύο από τους κατηγορούμενους να συνδέονται με την επίθεση με βόμβες μολότοφ, εναντίον του Α.Τ Ζωγράφου. Σύμφωνα με το Open, οι 8 κατηγορούμενοι, απέφευγαν να μιλούν μεταξύ τους στα κινητά τους τηλέφωνα, ύστερα από την διαπόμπευση του Πρύτανη. Υπάρχει ωστόσο, μια συνομιλία που καίει ένα από τα άτομα που έχει ταυτοποιηθεί.

Στη συγκεκριμένη συνομιλία, ο κατηγορούμενος λέει σε συγγενικό του πρόσωπο. Ο συγγενείς γράφει μετά  την επίθεση στον πρύτανη «μαζευτείτε τώρα», και ο κατηγορούμενος απαντά με βρισιές -σαν να ήθελε να μη συνεχιστεί η συζήτηση-.

Παράλληλα, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, οι αρχές ανακάλυψαν και το πώς πήγαν στην ΑΣΟΕΕ, μία ημέρα που δεν είχαν μαθήματα και δεν είχαν λόγο να βρίσκονται στο κτίριο αλλά και πως έφυγαν μετά.

Σύμφωνα με το Open, η ΕΛ.ΑΣ έχει δώσει στα χέρια του ανακριτή υλικό από 20 κάμερες. Σημειώνεται ότι μετά την επίθεση στον Πρύτανη οι Αρχές είχαν πάρει άδεια από το δικαστήριο και βιντεοσκοπούσαν τα άτομα που σήμερα κατηγορούνται και έδειξαν το υλικό σε μάρτυρες που έχουν σχέση με το πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με τη Μίνα Καραμήτρου, οι μάρτυρες αναγνώρισαν τα άτομα, τα οποία από την Τετάρτη θα περνούν το κατώφλι του ανακριτή.

ΑΣΟΕΕπρύτανηςδράστεςΕΛΑΣ