Ελλάδα|30.12.2020 14:03

Το μεσημέρι της Πέμπτης η κηδεία του δημοσιογράφου Σπύρου Κομίνη

Newsroom

Αύριο στη μία το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας τον Σπύρο Κομίνη που «έφυγε» το βράδυ της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου.

Όπως γράφει ο αδελφός του, Νίκος Κομίνης, «"έφυγε" από την ζωή ο Σπύρος Κομίνης, ο Δημοσιογράφος, ο σπουδαίος αρθρογράφος, ο ανεξάρτητος  αναλυτής των διεθνών θεμάτων που με την αρθογραφία του προέβλεψε την κρίση του 2008-2010, ο ασυμβίβαστος  για τις ιδέες του, που υπηρέτησε με πάθος  την πραγματική και σε βάθος ενημέρωση.

Συνδύαζε άσχετες και τελείως αγνοημένες ειδήσεις από ολόκληρο τον πλανήτη αποκαλύπτοντας γεγονότα που είχαν διαφύγει από την προσοχή των άλλων ΜΜΕ. Γεννήθηκε στην Αθήνα 24 Δεκεμβρίου 1947. Είχε το μοναδικό ταλέντο και την ανεπανάληπτη ικανότητα να ανακαλύπτει και να αποκαλύπτει, ανάμεσα στις γραμμές,  την αθέατη πλευρά των γεγονότων  οδηγώντας  τον αναγνώστη , τον ακροατή, τον θεατή στην μοναδική αλήθεια.

Στέλεχος  εφημερίδων από την δεκαετία του 1970 ασχολήθηκε συστηματικά με τα διεθνή, το εξωτερικό δελτίο ειδήσεων, όπως το έλεγαν οι παλιότεροι στις εφημερίδες «Έθνος», «Πρωινή Ελευθεροτυπία», «Ειδήσεις», και στην ΕΡΤ αλλά και στο ιδιωτικό ραδιόφωνο «Ωχ FM» με πολύκροτες συνεντεύξεις. Αρθρογραφούσε για κάποια χρόνια στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Σπύρος Κομίνης

Συνεργάστηκε με τον «Ρίζο της Δευτέρας» (Δευτεριάτικο απογευματινό φύλλο του Ριζοσπάστη) δημιουργώντας το σατυρικό ένθετο «Σατιρίζος». 
Σε δική του έμπνευση οφείλεται η έκδοση της εφημερίδας «Η Πρώτη», ενώ είχε καθοριστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο  στην έκδοση της πρώτης ανεξάρτητης συνεταιριστικής σατιρικής εφημερίδας «το Ποντίκι» στη δεκαετία του ΄70.

Ένα μήνα ακριβώς μετά τον Κώστα Μπετινάκη τώρα «ταξιδεύει»  στον Παράδεισο και ο Σπύρος Κομίνης. Οι δύο φίλοι συμμαθητές που ήταν μαζί από το Δημοτικό κάνουν τώρα εξωτερικό δελτίο  από τον Παράδεισο μαζί με τον δημοσιογράφο Λυκούργο Κομίνη που έστησε τόσες εφημερίδες μαζί τους». 

Ο Σπύρος Κομίνης, πρώτος από αριστερά, δίπλα του ο Δημήτρης Τσαλαπάτης και ο Κώστας Μπετεινάκης σε παλιότερη εκδήλωση μνήμης - τ
δημοσιογράφοςΣπύρος Κομίνηςκηδεία