Κορονοϊός: Πόσα άτομα επιτρέπονται στα αυτοκίνητα την Πρωτοχρονιά
NewsroomΠερισσότερα άτομα θα μπορούν να μετακινηθούν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όσο και ανήμερα με αυτοκίνητα ενώ το δεύτερο lockdown βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο τον περιορισμό των κρουσμάτων του κορονοϊού σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ειδικότερα, μέσα στο ίδιο όχημα θα μπορούν να βρεθούν έως και τέσσερα άτομα, αρκεί να είναι συγγενείς. Το μέτρο ισχύει μέχρι τις 22:00 και μετά τις 05:00 το πρωί, αφού εκείνες τις ώρες ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Τις ημέρες εκείνες, για τη μετακίνησή μας πρέπει να στείλουμε sms στο 13033 με τον κωδικό 6 και για την επιστροφή στο σπίτι χρειάζεται δεύτερο sms.
Σε ισχύ εξακολουθεί να βρίσκεται η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού, καθώς η διασπορά του κορονοϊού δεν έχει σταματήσει να πιέζει το ΕΣΥ.
Mε βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, οι μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων που θα επιτραπούν κατ’ εξαίρεση θα αφορούν:
- λόγους υγείας
- επαγγελματικούς λόγους
- επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
- επανένωση οικογενειών
- Η επίθεση των γαλάζιων βουλευτών κατά του ΥΠΑΑΤ για το «Μέτρο 23», το φρέσκο γάλα του Σαμαρά ο Νικολόπουλος που στέκεται πίσω από τον Σαμαρά
- Αποκλεισμένο το λιμάνι του Βόλου από στεριά και θάλασσα – «Παρέλαση» αγροτών με τρακτέρ και ψαράδων με καΐκια
- Επίδομα θέρμανσης: Πότε πληρώνεται η προκαταβολή - Οι δικαιούχοι
- Τέλος τα social media για τα παιδιά από σήμερα στην Αυστραλία - Οι ειδικοί προειδοποιούν για «πολλά λάθη»