Ελλάδα|01.01.2021 11:35

Κορονοϊός: Υπομονή κι εμβολιασμό ζητούν οι ειδικοί για να μην έρθει τρίτο κύμα

Newsroom

Ο παιδίατρος Ευάγγελος Κάνταρος δήλωσε στο Open TV, πως δεν υπάρχει νοσηρότητα στα παιδιά αναφορικά με τον κορονοϊό και πως η μάσκα και η ξεκούραση βοήθησαν ώστε να μην έχουμε έξαρση γρίπης, προς το παρόν. Επίσης, μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων λέγοντας πως πρώτα πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα των γιορτών.

«Πρέπει να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με τρίτο κύμα. Ας αντέξουμε λίγο ακόμα» ανέφερε και συνέχισε σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων: «πρέπει να δούμε τι έγινε στις γιορτές και μετά να αποφασίσουμε».

Υπομονή ουσιαστικά ζήτησε και ο γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στο Open TV. Μάλιστα τόνισε ότι οι δύο επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι και πως το τρίτο κύμα θα έρθει, αλλά το ζήτημα είναι να μην είναι μεγάλο και να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε τα μέτρα κατά του κορονοϊού. 

Επιπλέον, εξέφρασε την άποψή του για όσες χώρες προτιμούν να κάνουν την πρώτη δόση σε περισσότερους ανθρώπους και τη δεύτερη αργότερα, καθώς το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα είναι δύσκολη η προμήθεια εμβολίων. Ακόμα, ανέφερε πως τα μέτρα προστασίας μαζί με τα εμβόλια σημαίνουν νίκη και προέτρεψε τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Κορονοϊόςάνοιγμα σχολείωνΓιώργος Παυλάκης