Ελλάδα|01.01.2021 15:18

Κορονοϊός: Συγκλονίζουν οι μαχητές των ΜΕΘ - Κατάθεση ψυχής για τις νίκες και τις ήττες

Newsroom

Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, όλοι εκείνοι που έζησαν 10 μαρτυρικούς μήνες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τα οποία σήκωσαν και εξακολουθούν να σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού μίλησαν στο Open ΤV. Περιγράφουν όλες εκείνες τις στιγμές που τους σημάδεψαν μέσα στο 2020.

«15 Νοεμβρίου με 15 Δεκεμβρίου, ήταν συγκλονιστική περίοδος. Δεν μας έφταναν ούτε καν οι επεκτάσεις των κλινών ΜΕΘ» λέει η Ελένη Αντωνιάδου, Διευθύντρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γεννηματάς.

Από την άλλη ο Θεόφιλος Χρυσανθίδης, λοιμωξιολόγος του ΑΧΕΠΑ, θυμάται την περίπτωση που είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, τη 17χρονη που είχε διασωληνωθεί χωρίς μάλιστα να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα: «Δεν θα ξεχάσουμε την περίπτωση της 17χρονης. Μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια τα κατάφερε».

Η Γλυκερία Βλαχογιάννη, διευθύντρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Αγιος Δημήτριος», συγκινημένη μιλά για το τι της έχεις μείνει στο μυαλό όλο αυτό το χρονικό διάστημα «περισσότερο μου έχει μείνει ασθενείς που δεν τα κατάφεραν. Εχω μία πικρία για την ήττα από τον θάνατο που δεν την αντέχεις εύκολα, Πάλευα όλο το βράδι και το πρωί να μην τα καταφέρνω, να είμαι ένα κουρέλι, ψυχικά και σωματικά».

Παρ' όλα αυτά υπήρξε και μία στιγμή δικαίωσης, όταν ένας 43χρονος που ήταν για ενάμιση μήνα σε ΜΕΘ κατάφερε και αποσωληνώθηκε. Ενα αντίστοιχο περιστατικό περιγράφει και ο Παναγιώτης Κολλαρας, παθολόγος-λοιμωξιολόγος στο ΑΧΕΠΑ «συναδελφός μου έδωσε μάχη 5 μηνών και βγήκε νικητής».

Ο Χρήστος Παπαστεργίου, γιατρός Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» από την πλευρά του μιλά για τις χιλιάδες ζωές που χάθηκαν, πολιτών αλλά και υγειονομικών.

Δείτε το ρεπορτάζ του Open TV

νοσοκομείαΑΧΕΠΑΘεσσαλονίκηΚορονοϊός