Κορονοϊός - Βασιλακόπουλος: Ανοσία το καλοκαίρι, άνοιγμα σχολείων μετά τις 20 Ιανουαρίου
NewsroomΟ καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος φιλοξενήθηκε στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο Open TV και μίλησε για τον προγραμματισμό των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού επιχειρώντας μία εκτίμηση για το πότε θα αποκτήσουμε ανοσία. Την ανοσία θα την πετύχουμε κάπου στο καλοκαίρι υπογραμμίζει ο κ. Βασιλακόπουλος. Επιπλέον, ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρεται στο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων και του λιανεμπορίου.
«Ο εφιάλτης έχει σκαλοπάτια μέχρι να τελειώσει. Μέχρι την άνοιξη θα δέχεται πίεση το ΕΣΥ» είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε: «Συνολική ανοσία θα την πετύχουμε κάπου μέσα στο καλοκαίρι» κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το Πάσχα η πίεση θα είναι μικρότερη».
Παράλληλα πρόσθεσε ότι «ο ιός ακολουθεί στην μεταδοτικότητά του τον καιρό. Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε αρκετά υψηλό ποσοστό ανοσίας του πληθυσμού», ενώ αναφορικά με το εμβόλιο ξεκαθάρισε ότι η στρατηγική απόφαση που έλαβε η Μεγάλη Βρετανία για τον εμβολιασμό και με το σκεύασμα της AstraZeneca είναι πολύ ελπιδοφόρα.
Σχολεία στις 20 Γενάρη
Ο κ. Βασιλακόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα πρέπει να βιαστούμε να πάμε σε άνοιγμα σχολείων 8 ή 11 Γενάρη, αλλά «να ανοίξουν γύρω στις 20 του μήνα, που θα έχουμε πλήρη εικόνα του τι κάναμε τις γιορτές. Με ανησυχεί, ωστόσο, η εικόνα της Αττικής» κατέληξε ο καθηγητής.
- Το χρονικό της φρίκης στην Κρήτη με την παράσυρση της 28χρονης από τον σύζυγό της μπροστά στα παιδιά τους
- Σαν σκηνικό ταινίας: Καρέ καρέ η μεταφορά των επιβατών του MV Hondius μετά τα κρούσματα χανταϊού
- Γκολ ο Ζοάο Μάριο στο 93 και η ΑΕΚ πρωταθλήτρια Ελλάδας για το 2026!
- Ισόβια σε γυναίκα που προσέλαβε εκτελεστή να σκοτώσει τον πατέρα του παιδιού της λόγω διαμάχης για την επιμέλεια