Ελλάδα|02.01.2021 14:24

Μετακίνηση εκτός νομού: Πώς κυκλοφορούμε μέχρι τις 11 Ιανουαρίου - Οι εξαιρέσεις

Newsroom

Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό και στη διάρκεια του 7ημερου σκληρού lockdown, που ανακοινώθηκε από τον Στέλιο Πέτσα. Όπως είναι λογικό η απαγόρευση διατηρείται με αποκλειστικό στόχο την αποφυγή νέας διασποράς του κορονοϊού που θα προκαλούσε ακόμα μεγαλύτερη πίεση στο ΕΣΥ, την ώρα που οι διασωληνωμένοι είναι εκατοντάδες.

Ετσι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις παραμένουν οι παρακάτω εξαιρέσεις στις μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων:

  • λόγους υγείας
  • επαγγελματικούς λόγους
  • επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
  • επανένωση οικογενειών

Αυστηρό 7ήμερο lockdown

O Στέλιος Πέτσας  ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, 2 Ιανουαρίου, την αυστηροποίηση του lockdown για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Συγκεκριμένα όπως είπε, σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιώνΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Επίσης επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας. Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

SMS 13033Κορονοϊόςμετακίνηση εκτός νομούlockdown