Ελλάδα|28.10.2018 19:46

ΥΠΕΞ: Απόλυτη διαλεύκανση για το θάνατο του Ελληνα πολίτη

Newsroom

Να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε ο Ελληνας ομογενής σε χωριό της Αλβανίας, ζήτησε το υπουργείο Εξωτερικών. Ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, η ομογένεια θρηνεί τον χαμό ενός «παιδιού» της, του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές, πυροβόλησε κατά αστυνομικού οχήματος και οι Αλβανοί ανταπέδωσαν τα πυρά σκοτώνοντάς τον.

«Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του» αναφέρει αρχικά το υπουργείο Εξωτερικών και συμπληρώνει: «Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός. Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του».

Η ελληνική πλευρά χαρακτηρίζει «απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής» και έστειλε σαφές μήνυμα στα Τίρανα, τονίζοντας ότι δεν θα περάσει στα... ψιλά το θέμα: «Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα».

Κωνσταντίνος Κατσίφας