Ελλάδα|05.01.2019 21:50

Καιρός - Καλλιάνος: Προ των πυλών νέο κύμα κακοκαιρίας - Χιόνια και στην Αθήνα (vid)

Newsroom

Βελτίωση του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας θα σημειωθεί την Κυριακή (6/1), όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, ωστόσο ξεκάθαρισε πως η βελτίωση θα είναι προσωρινή. Σύμφωνα με την πρόβλεψη, θα παραμείνουν οι τοπικές βροχές, κυρίως στα νησιά του Αιγαίου και στα Επτάνησα με τις αντίστοιχες χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά.

Από την άλλη πλευρά ισχυρή παγωνιά θα επικρατήσει στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Το πρωί της Κυριακής στα κεντρικά και βόρεια θα επικρατήσει ψύχος (ορεινά και ημιορεινά τμήματα). Ο υδράργυρος θα υποχωρήσει ακόμα και στους -14 βαθμούς Κελσίου στις πιο ορεινές περιοχές της χώρας.

Ακόμη στη Λάρισα το πρωί της Κυριακής το θερμόμετρο θα δείξει -8 και στην Καρδίτσα -8, -9  βαθμούς Κελσίου. Στο Καρπενήσι η θερμοκρασία θα φτάσει τους -13 βαθμούς. Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο σε πολλές περιοχές της χώρας θα υπάρξει ολικός παγετός με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να μην ξεπεράσει τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Αγριεύει ο καιρός από Δευτέρα

Όπως τόνισε ο μετεωρολόγος από τη Δευτέρα έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας, καθώς θα φτάσουν στη χώρα μας ψυχρότερες αέριες μάζες από την περιοχή των Βαλκανίων που θα ρίξει και άλλο τη θερμοκρασία. Μάλιστα σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσει τους -18 βαθμούς. Ακόμη θα υπάρξει και νέο κύμα χιονιά που θα επηρεάσει συγκεκριμένες περιοχές.

Ο χιονιάς από το πρωί της Δευτέρας συγκεκριμένα θα επηρεάσει περιοχές της Νότιας Χαλκιδικής και της Ανατολικής Μακεδονίας. Από το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα επηρεαστούν οι Σποράδες, το Πήλιο, η ανατολική Φθιώτιδα, οι περιοχές της Εύβοιας, η Αττικοβοιωτία, η ανατολική Πελοπόννησος και όλα τα νησιά του Αιγαίου. 

Παράλληλα από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης θα χιονίσει ακόμα και στα πεδινά της Αττικής. Μάλιστα φαίνεται ότι ενδέχεται στα Βόρεια προάστια να το «στρώσει». 

καιρόςκακοκαιρίαχιονόπτωσηχιόνια